Στα λευκά η χώρα – Παραμένουν αποκλεισμένα χωριά στα ορεινά – Που χρειάζονται αλυσίδες

Στα λευκά η χώρα – Παραμένουν αποκλεισμένα χωριά στα ορεινά – Που χρειάζονται αλυσίδες
Snapshot from a trip at Aetoloakarnania prefecture, Greece, on January 2017 / , 2017 SOOC

Καλύτερη η εικόνα από την έντονη χιονόπτωση και το κρύο σε όλη τη χώρα. Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες. Τι καιρό να αναμένουμε για τα Χριστούγεννα. Δείτε εντυπωσιακό βίντεο από την Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας

Βελτιώνεται σημαντικά το σκηνικό του καιρού Παραμονή και Ανήμερα Χριστουγέννων, με τις περισσότερες περιοχές της χώρας να υποδέχονται την ημέρα με ηλιοφάνεια. Παραμένει ο παγετός σε αρκετά σημεία της ηπειρωτικής κυρίως Ελλάδας. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας και στην λεωφόρο Φυλής που μέχρι πριν από λίγο διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Κλειστή παραμένει ακόμα η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης.

Σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας παραμένει κλειστός επαρχιακός δρόμος στο Παρανέστι και τη Μεταμόρφωση Δράμας λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Ίσια εικόνα και στην Αιτωλοακαρνανία, με το δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας να είναι αποκλεισμένο και σήμερα λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Δείτε βίντεο από το χωριό Άνω Χώρα στην ορεινή Ναυπακτία που ντύθηκε στα λευκά:

Η ΕΛ.ΑΣ. παραθέτει επιπλέον μια σειρά από σημεία όπου απαιτούνται αντιολιστθητικές αλυσίδες. Στην Φλώρινα, την Πέλλα, τη Χαλκιδική, την Καρδίτσα (ακόμη και σε τμήματα της Εθνικής οδού Καρδίτσας-Άρτας και Μουζακίου-Στεφανιάδας), στο Βόλο, την Ευρυτανία, την Εύβοια – αλυσίδες χρειάζονται και στην Εθνική στο τμήμα από Χαλκίδα προς Αιδηψό – τη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα.

Αντιολισθητικές αλυσίδες θα χρειαστούν και όσοι κινούνται στη Δυτική Ελλάδα σε Καλάβρυτα, Διακοπτό, στα ορεινά της Αιτωλοακαρνανίας και στην Εθνικής Οδό Πατρών – Τριπόλεως. Προσοχή χρειάζεται και στην Πελοπόννησο στα ορεινά της Κορινθίας, της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας.

Αλυσίδες θα χρειαστούν και οι κάτοικοι της Λέσβου στον επαρχιακό δρόμο από την Αγιάσο προς το Μεγαλοχώρι.

Αναλυτικά τα οδικά δίκτυα που έχουν κλείσει ή όπου απαιτούνται αλυσίδες στο δελτίο της αστυνομίας που ακολουθεί:

Ομαλή από χτες το πρωί η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας.  Στο εντυπωσιακό βίντεο που έχει τραβηχτεί από drone και δημοσιεύει το lamiareport, φαίνεται ότι υπάρχει αρκετή κίνηση η οποία όμως διεξάγεται χωρίς κανέναν πρόβλημα. Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από το χιονισμένο τοπίο.

Τι καιρό θα κάνει Παραμονή και ανήμερα

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι το απόγευμα στα ορεινά των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 6 με Θ και στα νοτιοανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROU.GR

Ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα έχουμε στην Κρήτη τις πρωινές ώρες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά το πρωί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παραμένει ωστόσο κατά τόπους ο παγετός το πρωί και κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΦΩΤΟ SOOC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα