Κατερίνα Στεφανίδη: Στην Ελλάδα η χρυσή ολυμπιονίκης

Κατερίνα Στεφανίδη: Στην Ελλάδα η χρυσή ολυμπιονίκης
ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Στην Αθήνα η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη. Πλήθος κόσμου την υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αφιέρωσε εκ νέου το μετάλλιο στον σύζυγό της που όπως είπε την υποστήριξε πριν πάρει το μετάλλιο (pics+vid)

Η αθλήτρια του στίβου που κατάφερε να φτάσει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κατέφθασε στην Αθήνα με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος. Η Κατερίνα Στεφανίδη που χάρη στην προσπάθειά της ακούστηκε για μία και μόνη φορά ο Εθνικός Ύμνος στο στάδιο, όπου διεξάγονταν τα αγωνίσματα του στίβου. Μαζί της ο προπονητής και σύζυγός της, Μίτσελ Κρίερ και με μια αγκαλιά λουλούδια στα χέρια κράτησε ψηλά το χρυσό μετάλλιο στα φλας των φωτογράφων.

ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι, πετύχαμε το στόχο μας. Έχουμε ακόμη μερικούς αγώνες και περιμένουμε τις διακοπές” δήλωσε η Χρυσή Ολυμπιονίκης στους δημοσιογράφους που την περίμεναν. “Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη. Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που κάναμε και συνεχίζουμε” συνέχισε η κα. Στεφανίδη που παραδέχτηκε και πάλι πως ο Μίτσελ Κρίερ πίστευε πιο πολύ από εκείνη την επιτυχία.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την υποστήριξη του, αλλά ο σύζυγός μου με έχει υποστηρίξει πριν πάρω το μετάλλιο και έχει δουλέψει όσο έχω κι εγώ

“Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την υποστήριξη του, αλλά ο σύζυγός μου με έχει υποστηρίξει πριν πάρω το μετάλλιο και έχει δουλέψει όσο έχω κι εγώ” σημείωσε για την αφιέρωση του χρυσού στους Ολυμπιακούς στον σύζυγό της. Στο αεροδρόμιο βρίσκονται φυσικά και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Στίβου, όπως και συγγενείς της που θέλησαν να την υποδεχτούν.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι, πετύχαμε το στόχο μας. Έχουμε ακόμη μερικούς αγώνες και περιμένουμε τις διακοπές

Δείτε τις δηλώσεις της Χρυσής Ολυμπιονίκη κατά την άφιξή της στην Αθήνα:

ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

 

Από νωρίς εξάλλου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος έχουν συγκεντρωθεί και άνθρωποι που επιθυμούν να συγχαρούν από κοντά την Κατερίνα Στεφανίδη, με το πανό του Συλλόγου Πανοράματος του Δήμου Παλλήνης που έχει ξεδιπλωθεί στο χώρο υποδοχής για χάρη της, να ξεχωρίζει.

Ο Δήμος Παλλήνης έχει οργανώσει για το απόγευμα της Τετάρτης τελετή υποδοχής της Κατερίνας Στεφανίδη στην πλατεία Πανοράματος. Την Κυριακή ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος, εξέφρασε τη βούλησή του, εκτός άλλων τιμητικών εκδηλώσεων, να τιμηθεί η αθλήτρια, με την ονομασία του Αθλητικού Συγκροτήματος που βρίσκεται στην είσοδο της Δ.Ε. Παλλήνης, ως «Αθλητικό Κέντρο, Κατερίνα Στεφανίδη.

 

“Ελπίζω το μετάλλιο να φέρει περισσότερα παιδιά στο στίβο και ειδικά στο επί κοντώ. Όσο περισσότερα παιδάκια έρχονται, τόσο περισσότερα ταλέντα θα ανακαλύπτονται” ανέφερε στη συνέχεια σε ερώτηση για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού.

Έκανα μια δήλωση μόνο στους δημοσιογράφους. Έχω κερδίσει προηγουμένως και πανευρωπαϊκό και χάλκινο παγκόσμιο. Τώρα ασχολείστε, μια φορά στα τέσσερα χρόνια.

“Να συζητήσουμε για θετικά πράγματα; Έκανα μια δήλωση μόνο στους δημοσιογράφους. Έχω κερδίσει προηγουμένως και πανευρωπαϊκό και χάλκινο παγκόσμιο. Τώρα ασχολείστε, μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Την Αυγή δεν την έχω ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου” σημείωσε για να βάλει τέλος στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφορικά με παλαιότερες δηλώσεις της στον ΑΝΤ1.

Πρώτη φορά χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, τις προσπάθειες της οποίας στηρίζει η Stoiximan, ήταν εξ αρχής το φαβορί, καταφέρνοντας να επιβεβαιώσει τις υψηλές προσδοκίες και να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη αθλήτρια από τη χώρα μας που τα καταφέρνει στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Greece's Ekaterini Stefanidi competes in the women's pole vault final, during the athletics competitions of the 2016 Summer Olympics at the Olympic stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Friday, Aug. 19, 2016. (AP Photo/Matt Slocum) Eurokinissi

 

“Όταν μπήκα στη δεύτερη προσπάθειά μου στους Ολυμπιακούς είπα μέσα μου ότι αυτή είναι η τελευταία μου προσπάθεια και μου βγήκε το 4.80μ. Το ίδιο έκανα και στο 4.85 μ. και εκεί έπιασε. Βέβαια, το δοκίμασα και στο 4.90 αλλά δεν έπιασε” δήλωνε αμέσως μετά τον άθλο της στο Ρίο η Στεφανίδη .

Pantelis Zervos

 

Με ατομικό ρεκόρ στα 4.90 μέτρα, η Κατερίνα Στεφανίδη “άγγιξε” το δικό της όριο, έδωσε έναν σπουδαίο αγώνα και έφερε στη χώρα μας ακόμη ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα