120.000 σπίτια και επιχειρήσεις θα καλύψει το φυσικό αέριο στη Δυτική Ελλάδα

120.000 σπίτια και επιχειρήσεις θα καλύψει το φυσικό αέριο στη Δυτική Ελλάδα

Παραδόθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το φυσικό αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης για την έλευση του φυσικού αερίου

Αποτελεί διακαή πόθο η έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα και οι προσπάθειες χρονολογούνται από το 1992.

"Η έλευση φυσικού αερίου στη Ηλεία, την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία είναι γεγονός. Με χρήματα της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδας, με συνεργασία της ΔΕΠΑ και του ΤΕΕ εκπονήσαμε μελέτη για την τεκμηρίωση και τη σκοπιμότητα έλευσης του φυσικού αερίου στη Περιφέρεια. Η μελέτη τεκμηριώνει την κατασκευή πάνω από 450 χιλιομέτρων στις 3 πρωτεύουσες των νομών μας. Στο Αγρίνιο, την Πάτρα και το Πύργο, καλύπτοντας περίπου 120.000 νοικοκυριά της Περιφέρειας, καθώς και πλήθος επιχειρήσεων", ανέφερε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε: "Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο μεγάλο βήμα χρηματοδοτώντας το έργο, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 25 περίπου εκατ. ευρώ, για αυτή την προγραμματική περίοδο από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας".

Ο Βασίλης Αϊβαλής, πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας επισήμανε ότι "ολοκληρώνεται η πρώτη φάση. Το έργο, ο σκοπός του έργου και η βιωσιμότητά του".

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι "βρισκόμαστε ήδη σε συνεργασία με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ώστε, πέρα από τη δική μας πρόβλεψη για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, να υπάρξει συμπληρωματική χρηματοδότηση από το εθνικό πρόγραμμα".

ADVERTISING

SHARE: