Αγνοείται κωπηλάτης στη Χαλκιδική

Την ευκαιρία ειχαν σημερα πολλοι Αθηναιοι να  παρακολουθήσουν την επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας  στο Φλοίσβο, στο πλαίσιο του εορτασμού του Αρχάγγελου Μιχαήλ.
Η πρώτη αποστολή  αφορουσε τη διάσωση και περισυλλογή ιπταμένου από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και προσωπικό της 31ης μοίρας επιχειρήσεων έρευνας διάσωσης. Το σενάριο προβλέπει τη ρίψη «ναυαγού και διασώστη» στελεχών της 31ης ΜΕΕΔ από αεροσκάφος C-130. Στη συνέχεια ελικόπτερο Σούπερ Πούμα προερχόμενο από την ακτή θα εκτελέσει αποστολή έρευνας και διάσωσης εν καιρώ πολέμου.
Η δεύτερη αποστολή αφορουσε την προσβολή ελικοπτέρου από ζεύγος αεροσκαφών F-16. Σύμφωνα με το σενάριο, αεροσκάφη F-16 αναγνωρίζουν ελικόπτερο και εκτελούν διαδικασία διαδοχικών επιθέσεων σε αυτό.
Η τρίτη αποστολή,  σε εικονική αερομαχία από ζεύγη αεροσκαφών M-2000-5 και F-16 και η τέταρτη σε εικονικές προσβολές από ζεύγος αεροσκαφών F-4Ε ακολουθούμενο από ζεύγος F-16 που θα πετούν σε χαμηλό ύψος.
Στη συνέχεια, αεροσκάφη CL-215  εκτελεσαν ρίψη νερού και  ακολουθησει ζεύγος αεροσκαφών F-16 που  συνοδευονταν απο  αεροσκάφος της Aegean που χαρακτηρίσθηκε ως αεροσκάφος RENEGADE.
Τα μαχητικά αεροπλάνα που θα συμμετέχουν θα πετούν μόλις χίλια πόδια από το έδαφος. Οι αποστολές θα πλαισιωθούν από επιδείξεις μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος.--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Την ευκαιρία ειχαν σημερα πολλοι Αθηναιοι να παρακολουθήσουν την επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας στο Φλοίσβο, στο πλαίσιο του εορτασμού του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Η πρώτη αποστολή αφορουσε τη διάσωση και περισυλλογή ιπταμένου από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και προσωπικό της 31ης μοίρας επιχειρήσεων έρευνας διάσωσης. Το σενάριο προβλέπει τη ρίψη «ναυαγού και διασώστη» στελεχών της 31ης ΜΕΕΔ από αεροσκάφος C-130. Στη συνέχεια ελικόπτερο Σούπερ Πούμα προερχόμενο από την ακτή θα εκτελέσει αποστολή έρευνας και διάσωσης εν καιρώ πολέμου. Η δεύτερη αποστολή αφορουσε την προσβολή ελικοπτέρου από ζεύγος αεροσκαφών F-16. Σύμφωνα με το σενάριο, αεροσκάφη F-16 αναγνωρίζουν ελικόπτερο και εκτελούν διαδικασία διαδοχικών επιθέσεων σε αυτό. Η τρίτη αποστολή, σε εικονική αερομαχία από ζεύγη αεροσκαφών M-2000-5 και F-16 και η τέταρτη σε εικονικές προσβολές από ζεύγος αεροσκαφών F-4Ε ακολουθούμενο από ζεύγος F-16 που θα πετούν σε χαμηλό ύψος. Στη συνέχεια, αεροσκάφη CL-215 εκτελεσαν ρίψη νερού και ακολουθησει ζεύγος αεροσκαφών F-16 που συνοδευονταν απο αεροσκάφος της Aegean που χαρακτηρίσθηκε ως αεροσκάφος RENEGADE. Τα μαχητικά αεροπλάνα που θα συμμετέχουν θα πετούν μόλις χίλια πόδια από το έδαφος. Οι αποστολές θα πλαισιωθούν από επιδείξεις μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος.--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Τις έρευνες του Λιμενικού συνδράμει ένα ελικόπτερο και ιδιωτικά σκάφη

Σε εξέλιξη είναι έρευνες για τον εντοπισμό χειριστή κανό που εξαφανίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής.

Στις έρευνες συμμετέχουν σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως επίσης ιδιωτικά σκάφη και εθελοντές.

Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν μετά από τηλεφώνημα επαγγελματία ψαρά ότι ο αγνοούμενος βρισκόταν σε δυσχερή θέση.

Πηγή:ΑΜΠΕ

ADVERTISING

SHARE: