Αγωνία στο Άγιο Όρος - Επιχείρηση μεταφοράς προσκυνητή

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στο Άγιον Όρος, Σάββατο 4  Ιουνίου 2011. (EUROKINISSI // ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ)
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στο Άγιον Όρος, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011. (EUROKINISSI // ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ) EUROKINISSI

Τραυματισμός προσκυνητή στο Άγιον Όρος. Πυροσβέστες και εθελοντές της ΕΟΔ μεταβαίνουν στην περιοχή για να συνδράμουν στην μεταφορά του σε νοσοκομείο

Προσκυνητής του Αγίου Όρους τραυματίστηκε -πιθανότατα ύστερα από πτώση- ενώ φιλοξενείτο σε κελί του Αγίου Αντωνίου, όπου και παραμένει μέχρι αυτή την ώρα.

Ο 43χρονος τραυματίας χρήζει νοσοκομειακής περίθαλψης και γι' αυτό μεταβαίνουν στην περιοχή πυροσβέστες και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), προκειμένου να τον μεταφέρουν με ειδικό φορείο αρχικά στον αρσανά Καυσοκαλιβίων, απ' όπου -σύμφωνα με το σχεδιασμό- θα παραληφθεί από σκάφος του Λιμενικού Σώματος για να διακομιστεί σε νοσοκομείο. Από την ενημέρωση που έχει έως τώρα η ΕΟΔ, η ζωή του δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο.

Ο τραυματισμός του συνέβη τα προηγούμενα 24ωρα, ενώ η ΕΟΔ ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι και ζητήθηκε η συνδρομή της. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, η περιοχή είναι δύσβατη και μέχρι χθες δεν κατέστη εφικτή η μεταφορά του τραυματία με άλλο τρόπο.

ADVERTISING

SHARE: