Αγρότες καταγγέλλουν ότι ‘έφαγαν πόρτα’ απ’ το Μαξίμου

Αγρότες καταγγέλλουν ότι ‘έφαγαν πόρτα’ απ’ το Μαξίμου

Για διάλογο α λα καρτ κάνουν λόγο τόσο η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών όσο και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων (Vid)

Δεν έγινε δεκτή στο Μέγαρο Μαξίμου η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, όπως κατήγγειλαν πριν από λίγο εκπρόσωποι τους.

Τόνισαν ότι μετέβησαν στο Μαξίμου αφού συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά όπως είπαν συνάντησαν κλειστή την πόρτα, καθώς δεν υπήρχαν στη λίστα τα ονόματα που είχαν δώσει για να τους εκπροσωπήσουν στο διάλογο.

Έχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας εμείς προσπαθήσαμε στο διάλογο η κυβέρνηση δε θέλει το διάλογο είπαν χαρακτηριστικά.

Αποχώρησε από το διάλογο και η συντονιστική επιτροπή αγροτών κτηνοτρόφων και αλιέων, καθώς όπως κατήγγειλαν εκπρόσωποι τους, ενώ είχαν εκλέξει τα μέλη της επιτροπής που θα τους εκπροσωπούσαν στο διάλογο, τα ονόματα αυτά δεν υπήρχαν στη λίστα του Μαξίμου.

Όπως είπαν, δεν άφησαν να μπουν μέσα άτομα που οι ίδιοι εξέλεξαν με δημοκρατικό τρόπο.

Κατήγγειλαν ότι παραβιάστηκαν δημοκρατικά τους δικαιώματα, και δήλωσαν ότι θα συναντηθούν κανονικά με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στη σύσκεψη στο Μάξιμου συμμετέχουν εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, καθώς και από άλλα 38 μπλόκα.

Παρόντες μεταξύ άλλων οι κύριοι Κατρούγκαλος, Αποστόλου και Μπόλαρης (και οι βουλευτές Φάμελος, Παπαδόπουλος, Ραχωβίτης).

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στους αγρότες τις βελτιωτικές προτάσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των προτάσεων περιλαμβάνονται η διατήρηση της αυτονομίας του ΟΓΑ, βελτιώσεις στο ασφαλιστικό με την παροχή περισσότερων επιλογών εισφορών, ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, αλλά και δέσμη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα.

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών

“22 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Εδώ και 10 ημέρες επικρατεί τεράστια σύγχυση σχετικά με την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Οι αλλαγές και το σπασμένο τηλέφωνο για το πότε θα γίνει και ποιοι θα συμμετέχουν δεν έχουν προηγούμενο. Δεν έχει ξαναγίνει με καμία άλλη επαγγελματική τάξη αυτή η πολυδιάσπαση δυνάμεων και απόψεων.

Αρνούμαστε να συνεχίσουμε αυτό το παιχνιδάκι. Η ευθύνη είναι πλέον της κυβέρνησης.

Να ορίσει μία ανοικτή συνάντηση και να καλέσει έναν εκπροσώπου από κάθε φορέα, μπλόκο, ομάδα, ή ό,τι άλλο υπάρχει.

Εκεί να δούμε σε τι συμφωνούμε και σε τι διαφωνούμε. Αν μπορούμε να βρούμε κοινή γραμμή σε αυτά που διαφωνούμε έχει καλώς. Αν όχι, να πέσουν οι μάσκες και να καταλάβει ο κόσμος τι παιχνίδια παίζονται”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα