Αγρότες: Ραντεβού στην Αθήνα

Συμβολικό αποκλεισμό 2 ωρών περίπου πραγματοποίησαν στα Τέμπη,αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας,Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)
Συμβολικό αποκλεισμό 2 ωρών περίπου πραγματοποίησαν στα Τέμπη,αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας,Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ) EUROKINISSI

Χωρίς αποτέλεσμα η σύσκεψη μεταξύ αγροτών – υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Δόθηκε ραντεβού στο συλλαλητήριο της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας

Ραντεβού στο συλλαλητήριο της Τρίτης έδωσαν οι αγρότες μετά τη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των εμπλεκόμενων Υπουργείων

Ραντεβού για την Τρίτη, στο συλλαλητήριο της Αθήνας, έδωσαν οι αγρότες, καθώς όπως υποστήριξαν δεν δόθηκαν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματά τους κατά την σημερινή συνάντηση της πολυμελούς αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου και του αναπληρωτή υπουργούν Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου.

Όπως δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας δεν προέκυψε κάτι θετικό από τη συζήτηση, κάλεσε τους αγρότες να παραμείνουν στα μπλόκα και προανήγγειλε κλιμάκωση του αγώνα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έκανε λόγο για γόνιμο διάλογο σε θέματα που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, χαρακτηρίζοντας «ζωηρή έως ουσιαστική» τη συζήτηση που έγινε στο υπουργείο.

ΑΘΗΝΑ-Η πρώτη συνάντηση μεταξύ αγροτών που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε κινητοποιήσεις και κυβέρνησης, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων,  συναντήθηκαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου ,τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Είπε επίσης ότι θα δοθεί μάχη για την καθιέρωση ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι κατατέθηκε στους αγρότες ένας δεκάλογος παρεμβάσεων θεσμικού χαρακτήρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Η κ. Παπανάτσιου είπε πως ό,τι ψηφίστηκε στο ασφαλιστικό και το φορολογικό δεν αλλάζει. Πρόσθεσε επίσης ότι το αφορολόγητο στους αγρότες ισχύει και θα μείνει ως έχει και για το 2017, σημειώνοντας ότι εξετάζεται ο ειδικός φόρος κατανάλωση στο κρασί και το εργόσημο στην οικογενειακή εργασία.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης είπε ότι δόθηκαν διευκρινήσεις για το αφορολόγητο και για το ασφαλιστικό και για όσα ζητήματα δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος έγινε γόνιμος διάλογος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θεσσαλονίκη: Απέκλεισαν τον δρόμο προς το αεροδρόμιο οι αγρότες

Σε νέους αποκλεισμούς κόμβων προχωρούν οι αγρότες

ADVERTISING

SHARE: