Αιφνίδιοι έλεγχοι σε φορτηγά μετά το τροχαίο δυστύχημα στον Κηφισό

Αιφνίδιοι έλεγχοι σε φορτηγά μετά το τροχαίο δυστύχημα στον Κηφισό

Συνολικά, ελέγχθηκαν 1.247 φορτηγά οχήματα και βεβαιώθηκαν 456 παραβάσεις

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), πραγματοποίησαν το διήμερο 14 και 15.05.2018, κατά μήκος των εθνικών αξόνων της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, ειδική εξόρμηση για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών οδηγών φορτηγών οχημάτων.

Συνολικά, ελέγχθηκαν -1.247- φορτηγά οχήματα και βεβαιώθηκαν -456- παραβάσεις για μη ορθή χρήση και λειτουργία ταχογράφου (παραβίαση ωραρίου οδήγησης, εργασίας και ανάπαυσης οδηγών και υπέρβαση ορίου ταχύτητας).

Περαιτέρω και στο πλαίσιο της ανωτέρω ειδικής δράσης, μεσημβρινές ώρες της 16.05.2018 συνελήφθη επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας στο ύψος των Διοδίων Αφιδνών, ένας αλλοδαπός οδηγός έμφορτου φορτηγού οχήματος, διότι κατά τον τροχονομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε επέμβει σκόπιμα στην συσκευή ταχογράφου του οχήματος, προκειμένου να αλλοιώνει τα καταγεγραμμένα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω με τη χρήση μαγνήτη επηρέαζε την ορθή λειτουργία του παλμογράφου της συσκευής, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται ουδεμία δραστηριότητα του οχήματος στον ταχογράφο. Συνακόλουθα, η ανωτέρω επέμβαση του οδηγού, επηρέαζε την σωστή λειτουργία βασικών συστημάτων του οχήματος, καθιστώντας την κυκλοφορία του οχήματος επικίνδυνη για την οδική ασφάλεια.

Περαιτέρω, ο συλληφθείς επέδειξε αλλοιωμένο φύλλο καταγραφής ταχύτητας, προκειμένου να εξαπατήσει τους αστυνομικούς και να αποφύγει τη βεβαίωση παραβάσεων.

Ο ανωτέρω με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις προγραμματίζονται και θα πραγματοποιηθούν και σε λοιπές περιοχές της Αττικής, προκειμένου να διασφαλίζεται υψηλό επίπεδο Οδικής Ασφάλειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα