Αίγιο: Χωρίς άδεια το τρενάκι που εκτροχιάστηκε

Αίγιο: Χωρίς άδεια το τρενάκι που εκτροχιάστηκε

Ο δήμος Αιγιαλείας με δήλωσή του αναφέρει πως τα παιχνίδια τοποθετήθηκαν εν αγνοία των υπηρεσιών της τοπικής αρχής

Θέση στο περιστατικό με το τρενάκι στο Αίγιο που προκάλεσε τον τραυματισμό μιας μητέρας και των τριών παιδιών της όταν εκτροχιάστηκε, παίρνει η δημοτική αρχή της Αιγιάλειας, η οποία αναφέρει:

«Στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων της Δ.Κ. Αιγίου και σε χώρο διαφορετικό του Πάρκου των Χριστουγέννων, ο πλειοδότης για την τοποθέτηση παιχνιδιών που προέκυψε μετά από διαγωνιστική διαδικασία, εντελώς παράνομα και αυθαίρετα προέβη στην τοποθέτηση των παιχνιδιών αυτών ανάμεσα στα οποία και το τρενάκι, εν αγνοία των υπηρεσιών του Δήμου και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αδειοδότησή του.

Ήτοι:

Έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Προέγκριση για την τοποθέτηση των εν λόγω παιχνιδιών προκειμένου να ελεχθεί από την Επιτροπή Θεαμάτων

Υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η οποία προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση το πόρισμα της επιτροπής θεαμάτων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Ο Δήμος Αιγιαλείας προέβη άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που συνίστανται, στην ανάκληση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που κατακύρωσε το διαγωνισμό λόγω παραβίασης των όρων της δημοπρασίας και των διατάξεων των νόμων καθώς και στην αποστολή όλων των απαιτούμενων εγγράφων στο Α.Τ. Αιγίου, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών, κατά παράβαση του νόμου.»

Δύο συλλήψεις για το περιστατικό

Για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, συνελήφθησαν ο 38χρονος χειριστής του τρένου και ο 34χρονος αδερφός του και ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στο Αίγιο μετά το ατύχημα με τρενάκι που σημειώθηκε, χθες το βράδυ.

Το χρονικό του ατυχήματος

Παραλίγο τραγωδία στο Αίγιο με μία γυναίκα και το παιδί της στο εναέριο τρενάκι που λειτουργεί στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών στην πόλη.

Συγκεκριμένα, το τρενάκι, στο οποίο επέβαινε μια γυναίκα με μικρά παιδιά, εκτροχιάστηκε και σωριάστηκε στο έδαφος, ευτυχώς από μικρό ύψος.

 

Η γυναίκα μάλιστα εγκλωβίστηκε και χρειάστηκε η συνδρομή πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ για τον απεγκλωβισμό της και τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Όλοι τους είναι καλά στη υγεία τους.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ PATRASTIMES

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα