Αίτημα αναβολής στη δίκη Αντωνόπουλου

Ο 32χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου οδηγείται από αστυνομικούς στον εισαγγελέα την Πέπτη 2 Νοεμβρίου 2017.  Ο 32χρονος από την Αλβανία είχε αποδράσει από τις Φυλακές Κασσάνδρας τον περασμένο Σεπτέμβριο, κάνοντας κατάχρηση της άδειας που είχε λάβει από το σωφρονιστικό κατάστημα. Εντοπίστηκε σε καταυλισμό ρομά το περασμένο Σάββατο όπου είχε καταφύγει για να αποφύγει τη σύλληψη.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο 32χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου οδηγείται από αστυνομικούς στον εισαγγελέα την Πέπτη 2 Νοεμβρίου 2017. Ο 32χρονος από την Αλβανία είχε αποδράσει από τις Φυλακές Κασσάνδρας τον περασμένο Σεπτέμβριο, κάνοντας κατάχρηση της άδειας που είχε λάβει από το σωφρονιστικό κατάστημα. Εντοπίστηκε σε καταυλισμό ρομά το περασμένο Σάββατο όπου είχε καταφύγει για να αποφύγει τη σύλληψη. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Φιλιά στις... κάμερες έστειλε το πρωί κατά την μεταγωγή του ένας εκ των δύο υπόπτων που κατηγορείται και για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλης Ζαφειρόπουλου, και ενώ η δικογραφία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, μία άλλη υπόθεση, αυτή της επίθεσης σε βάρος του επίσης νομικού Γιώργου Αντωνόπουλου που συμμετείχε στη δίκη της ENERGA, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρίσκονται δύο από τους τρεις κρατούμενους αλβανικής καταγωγής που εμπλέκονται ως ηθικοί αυτουργοί στην δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Σε αυτή την υπόθεση κατηγορούνται για φυσική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ ο συγκατηγορούμενός του με την ιδιότητα του ηθικού αυτουργού δεν είναι άλλος από τον Άρη Φλώρο, βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση ENERGA.

Με την έναρξη της διαδικασία ο συνήγορός του, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της κλήτευσης του κατηγορουμένου, υποστηρίζοντας πως η κλήση του κατηγορουμένου δεν έγινε με νόμιμο τρόπο και άρα η υπόθεση θα πρέπει να αναβληθεί. "Δεν υπάρχει έγγραφο του κατηγορουμένου στη δικογραφία που να γνωστοποιεί την νέα κατοικία του (σ.σ.: τις φυλακές). Να απορριφθεί το αίτημα" εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας.

Να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τους δύο Αλβανούς κατηγορούμενους, ο Αρ. Φλώρος αν και κρατείται στο Ψυχιατρείο των Φυλακων Κορυδαλλού δεν μετήχθη στο δικαστήριο προκαλώντας την αντίδραση της έδρας. Μάλιστα, οι δικαστές ζήτησαν την άμεση μεταγωγή του κατηγορούμενου έτσι ώστε να βρεθεί ενώπιον τους.

Νωρίς το πρωί, κατά την προσαγωγή τους ένας εκ των δύο Αλβανών σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν εμπλέκονται στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφερόπουλου απάντησε βρίζοντας, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει ένα φιλί στις κάμερες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόθεση Ζαφειρόπουλου: 'Ρίχτου να πάει το μήνυμα στις φυλακές' είπε ο ένας δράστης στον άλλον

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Αγώνας δρόμου για τη διασταύρωση αποτυπωμάτων

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η ανύπαρκτη υπόθεση, τα τηλεφωνήματα και οι ερωτήσεις των δραστών

ADVERTISING

SHARE: