Ακινητοποιήθηκε τρένο λόγω βλάβης στο Δομοκό

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-Περίπου 100 Άγγλοι φίλοι του σιδηροδρόμου έκαναν το γύρο της Πελοποννήσου με τρένο. Η εκδρομή καλύπτε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου και οι τουρίστες γνώρισαν όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής. Το ταξίδι ξεκίνησε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου και  ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου. Ξεκίνησε από την Πάτρα και η πρώτη διανυκτέρευση έγινε στην Αρχαία Ολυμπία. Το τρένο πέρασε από τον Πύργο και έφθασε στην Κυπαρισσία .Την Τετάρτη 8/10 ξεκίνησε από την Καλαμάτα πέρασε από Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Άργος και κατέληξε στο Ναύπλιο.

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου το τουριστικό τρένο αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής, στη διαδρομή Άργος - Τρίπολη - Ζευγολατιό - Κυπαρισσία, όπου έχει προγραμματιστεί και διανυκτέρευση. Την Κυριακή 12 του μήνα η επιστροφή θα ολοκληρωθεί με το ταξίδι Κυπαρισσία - Πύργος - Πάτρα.
Είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια εκδρομή (από Κυριακή σε Κυριακή) που έχει οργανωθεί μέχρι τώρα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και καλύπτει όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, της Πελοποννήσου.Φωτογραφία από την 'άφιξη του τρένου  στον σταθμό του ΟΣΕ στο Άργος.(eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΑΡΓΟΛΙΔΑ-Περίπου 100 Άγγλοι φίλοι του σιδηροδρόμου έκαναν το γύρο της Πελοποννήσου με τρένο. Η εκδρομή καλύπτε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου και οι τουρίστες γνώρισαν όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής. Το ταξίδι ξεκίνησε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου. Ξεκίνησε από την Πάτρα και η πρώτη διανυκτέρευση έγινε στην Αρχαία Ολυμπία. Το τρένο πέρασε από τον Πύργο και έφθασε στην Κυπαρισσία .Την Τετάρτη 8/10 ξεκίνησε από την Καλαμάτα πέρασε από Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Άργος και κατέληξε στο Ναύπλιο. Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου το τουριστικό τρένο αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής, στη διαδρομή Άργος - Τρίπολη - Ζευγολατιό - Κυπαρισσία, όπου έχει προγραμματιστεί και διανυκτέρευση. Την Κυριακή 12 του μήνα η επιστροφή θα ολοκληρωθεί με το ταξίδι Κυπαρισσία - Πύργος - Πάτρα. Είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια εκδρομή (από Κυριακή σε Κυριακή) που έχει οργανωθεί μέχρι τώρα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και καλύπτει όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, της Πελοποννήσου.Φωτογραφία από την 'άφιξη του τρένου στον σταθμό του ΟΣΕ στο Άργος.(eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) EUROKINISSI

Εξαιτίας του παγετού η δεύτερη μηχανή αντικατάστασης από τον πλησιέστερο σιδηροδρομικό σταθμό δεν είχε καταφέρει για σχεδόν τρεις ώρες να προσεγγίσει στο σημείο. Σε μείωση δρομολογίων προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αναχώρησε τελικά πριν λίγη ώρα η αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είχε παραμείνει για τρεις ώρες στο Δομοκό λόγω των προβλημάτων που είχαν προκληθεί στην μηχανή, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η αμαξοστοιχία ΙC 53 που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Αθήνα με 300 επιβάτες, συνεχίζει κανονικά πλέον το δρομολόγιο της αφού υπήρξε αντικατάσταση της μηχανής.

Όπως επισήμαναν στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΑΠΕ ΜΠΕ εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι να έχουν παγώσει τα "κλειδιά", να υπάρχει συσσωρευμένο χιόνι στις γραμμές που δεν έχει καθαριστεί από τον ΟΣΕ και να υπάρχει και πτώση της τάσης στο ηλεκτροκίνητο δίκτυο.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία προχωρά σήμερα και αύριο στη μείωση των δρομολογίων στο υπεραστικό δίκτυο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, καθώς και στη γραμμή του προαστιακού Λάρισας Θεσσαλονίκης.

Απεγκλώβισαν ηλικιωμένους σε Λάρισα και Σκόπελο

Δυσκολία στη μετακίνηση, λόγω του χιονιά, αντιμετώπισε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων σήμερα στην παραλιακή περιοχή Βελίκα, το οποίο αναζητούσε τρόπο για να μεταφερθεί στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο όπου διέμεναν οι ηλικιωμένοι έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να τους μεταφέρει στην Αγιά.

Οι ηλικιωμένοι αδυνατούσαν να βρουν κάποιο μέσο μεταφοράς, καθώς οι δυσκολίες αυτήν τη στιγμή στη περιοχή είναι μεγάλες και η μετακίνηση, ακόμα και παραλιακά, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Νωρίτερα, άνδρες της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να διασώσουν έναν ηλικιωμένο άνδρα και ο σκύλο του στη Σκόπελο, καθώς το χιόνι και ο παγετός καθιστούσε αδύνατη τη μετακίνησή τους.

Ακινητοποιήθηκε τρένο λόγω βλάβης στο Δομοκό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποκλεισμένοι από το χιονιά. Χωρίς ρεύμα και νερό Αλόννησος και Σκόπελος

ADVERTISING

SHARE: