Άκρως Οικογενειακό: Απόψε η παρέλαση του Thessaloniki Pride

Άκρως Οικογενειακό: Απόψε η παρέλαση του Thessaloniki Pride
seleo

Με την μεγάλη πορεία υπερηφάνειας σήμερα το βράδυ κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του 7ου Thessaloniki Pride με σύνθημα "Άκρως Οικογενειακόν".

Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου και είναι αφιερωμένη στην οικογένεια θέτοντας ως αιτήματα μέτρα προστασίας και την νομική κατοχύρωση ΛΟΑΤΚΙ ατόμων σε επίπεδο τεκνοθεσίας αλλά και την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου έγγαμων τρανς ατόμων. Την στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκη στη διοργάνωση επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει και του EuroPride του 2020. Όπως είπε ο δήμαρχος, “όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις και ο δήμος τάσσεται υπέρ της θεσμικής αποκατάστασης των ατόμων αυτών. Τόσο τα κινήματα όσο και οι θεσμοί πρέπει να παίρνουν θέση αλλιώς πηγαίνουμε προς τα πίσω”.

Οι εκδηλώσεις του Thessaloniki Pride ξεκίνησαν από την Τετάρτη, ενώ σήμερα, από τις 12:00 το μεσημέρι το φεστιβάλ μεταφέρθηκε στον Λευκό Πύργο από όπου θα ξεκινήσει και η μεγάλη παρέλαση στις 19:00, για να καταλήξει στο ίδιο μέρος δύο ώρες αργότερα. Στις 21:30 θα ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία (Pride Concert), με την οποία θα πέσει η αυλαία του φεστιβάλ.

Και φέτος, στο Pride Concert θα βρεθούν γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Μύρωνας Στρατής και οι Kings, οι νικητές κι οι νικήτριες του “Ελλάδα, Έχεις Ταλέντο” House of Drama που θα παρουσιάσουν ένα φαντασμαγορικό show υπέρ της διαφορετικότητας, ενώ κεντρική παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Μαίρη Συνατσάκη, γνωστή για την ευαισθησία της σε κοινωνικά θέματα.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

12:00-18:30 PRIDE FAIR

ενημερωτικά περίπτερα

body painting

πωλητήριο

γρήγορο τεστ

παιχνίδια (the Mindtrap)

photo booth

δωρεάν αγκαλιές

διαλογισμός

εργαστήρια

ζωντανή βιβλιοθήκη

18:30-19:00 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

από τις συμμετέχουσες οργανώσεις, φορείς και το Δήμαρχο

19:00-21:00 PRIDE PARADE

Πορεία Υπερηφάνειας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου, Νίκης)

21:30-00:30 PRIDE CONCERT

συναυλία κάτω από το φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Λευκό Πύργο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα