Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Airbus A350 der Lufthansa landet in Hamburg Fuhlsbüttel und rollt zur LHT Halle. Hamburg, den 9.2.2017
Airbus A350 der Lufthansa landet in Hamburg Fuhlsbüttel und rollt zur LHT Halle. Hamburg, den 9.2.2017 GREGOR SCHLAEGER

Σημαντικά προβλήματα προκαλούν οι νότιοι άνεμοι στην λειτουργία του αεροδρομίου της Κρήτης

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο του Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκη επανήλθε μαζί με την εμφάνιση των νοτιάδων.

Όταν στο Ηράκλειο κυριαρχούν ισχυροί νότιοι άνεμοι, τα αεροπλάνα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσγείωση, με αποτέλεσμα είτε να ακυρώνονται οι πτήσεις, είτε τα αεροπλάνα να επιστρέφουν στο σημείο αφετηρίας τους, είτε να προσγειώνονται σε άλλα αεροδρόμια.

Το ίδιο σκηνικό καταγράφηκε και σήμερα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η πρωινή άφιξη από Αθήνα αλλά και η πρωινή αναχώρηση από Ηράκλειο προς Αθήνα ακυρώθηκε. Παράλληλα, οι υπόλοιπες πτήσεις από Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη (δύο στο σύνολο) δεν μπορούν να προσγειωθούν και είτε θα επιστρέψουν πίσω, είτε θα προωθηθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταλαιπωρία των επιβατών είναι τεράστια ενώ στις πτήσεις που έχουν ακυρωθεί οι εταιρίες έχουν αναλάβει το κόστος.

Προβλήματα και στο λιμάνι

Οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα και κατά τον κατάπλου των δύο πλοίων καθώς έδεσαν στο… λιμάνι του Ηρακλείου με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών.

ADVERTISING

SHARE: