Αλκίνοος Ιωαννίδης: Άνθρωποι σαν τον Ρωμανό υψώνουν έναν καθρέφτη μπροστά μας

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Άνθρωποι σαν τον Ρωμανό υψώνουν έναν καθρέφτη μπροστά μας

Τι δήλωσε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για τους απεργούς πείνας και για την σημερινή ελληνική κοινωνία (Ηχητικό)

“Αυτές τις μέρες με την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, πραγματικά δυσκολεύομαι να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο”, δήλωσε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο”.

Σχολιάζοντας την έναρξη των συναυλιών του που συμπίπτει με τις διαδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δήλωσε:

“Είναι μια ενδιαφέρουσα εποχή, να δούμε τι θα κάνουμε ο καθένας”.

Ο Α. Ιωαννίδης μίλησε για την εγκατάλειψη που νιώθουμε οι περισσότεροι απ’αυτόν τον τόπο και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς τον Ρωμανό, τόνισε ότι άνθρωποι σαν αυτό το παιδί “υψώνουν έναν καθρέφτη απέναντι στην κοινωνία και υποχρεωτικά καθρεφτιζόμαστε όλοι. Αυτό είχε συμβεί και με τη δολοφονία του Φύσσα. Στεκόμαστε αμήχανοι μπροστά στον καθρέφτη και συνειδητοποιούμε ότι είναι γερός και  το είδωλο είναι σπασμένο”.

“Άσχετα με το αν συμφωνεί κανείς μαζί τους ιδεολογικά, αυτοί οι άνθρωποι υψώνουν έναν καθρέφτη. Η υπόθεση αυτή με συγκινεί πάρα πολύ. Δεν εννοώ δακρύβρεχτη συγκίνηση. Η συγκίνηση περιέχει την κίνηση και την κίνηση μαζί με κάποιον άλλο.

Περιέχει και την οργή, περιέχει και το όνειρο. Έχουμε κατηγορηθεί πολύ οι καλλιτέχνες ότι δεν μιλάμε για αυτό που μας συμβαίνει. Θα ήταν ύποπτο όμως με την έναρξη της κρίσης να ξεκινούσαμε όλοι οι τραγουδοποιοί να γράφαμε για αυτή. Πρέπει πρώτα να γίνουν οι διεργασίες για να γίνει τέχνη αυτό με κάποιον τρόπο και να εκφραστεί κάπως αλλιώς”.

Μιλώντας για τον νέο δίσκο του ανέφερε πως είναι ό,τι πιο “τίμιο” έχει κάνει μέχρι τώρα προσπαθώντας να εκφράσει την εποχή. Και συμπλήρωσε πως αφιερώνει το νέο του cd σε όσους έχουν εγκαταλείψει τον τόπο τους, πράγμα που και εκείνος έχει σκεφτεί να πράξει τα τελευταία χρόνια, αλλά και σε όσους “εγκαταλείπονται από αυτόν”.

(Με πληροφορίες από Ρ/Σ ” Στο Κόκκινο“)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα