Αμαλιάδα: Της “βούτηξαν” 7,5 χιλιάδες ευρώ για τροχαίο “μαϊμού”

Αμαλιάδα: Της “βούτηξαν” 7,5 χιλιάδες ευρώ για τροχαίο “μαϊμού”
Φωτογραφία αρχείου

Μια 54χρονη πείστηκε να δώσει όσες οικονομίες είχε στο σπίτι σε άγνωστους επιτήδειους προκειμένου να "κουκουλώσουν" δήθεν θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο είχε εμπλακεί ο σύζυγός της

Θύμα απάτης περί δήθεν τροχαίου, που τελικά της κόστισε 7.500 ευρώ, έπεσε μια 54χρονη δημόσιος υπάλληλος στην Αμαλιάδα.

Παρά το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί από το απόγευμα της Πέμπτης οπότε και ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα σε πολίτες της Αμαλιάδας και της Πηνείας, η 54χρονη έπεσε τελικά στην παγίδα των επιτήδειων, που το βράδυ της Παρασκευής της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ και των 6.000 δολαρίων.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το patris-news, οι δράστες της τηλεφώνησαν στο σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι, ενώ ήταν μόνη της. Μια γυναίκα που υποδύθηκε ότι είναι αστυνομικός της είπε ότι την καλούσε για ένα τροχαίο στο οποίο είχε εμπλακεί ο σύζυγος της.

Η υποτιθέμενη αστυνομικός είπε στην 54χρονη ότι ο σύζυγός της βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί με την κόρη τους και ότι είχε προκαλέσει ένα τροχαίο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός παιδιού.

Η 54χρονη τα έχασε και άρχισε να ζητά πληροφορίες. Η υποτιθέμενη αστυνομικός της είπε ότι μπορούσε να τακτοποιηθεί η υπόθεση και για να μην υπάρχουν νομικές συνέπειες ζήτησε από την 54χρονη να της παραδώσει το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Παράλληλα όμως ζήτησε από την 54χρονη να της δώσει και το νούμερο του κινητού της τηλεφώνου, πράγμα που έκανε η γυναίκα. Την ίδια στιγμή που η 54χρονη μιλούσε στο σταθερό, στο κινητό της τηλέφωνο την κάλεσε ο συνεργός της υποτιθέμενης αστυνομικού μιλώντας της ταυτόχρονα για το υποτιθέμενο τροχαίο, έτσι ώστε να είναι απασχολημένα και τα δύο τηλέφωνα για να μην μπορεί η 54χρονη να καλέσει τον σύζυγό της.

Η συζήτηση φαίνεται ότι ήταν μακρά, καθώς η 54χρονη θορυβήθηκε από το μεγάλο χρηματικό ποσό που της ζητούσαν και τελικά τους αποκάλυψε ότι τα μόνα χρήματα που είχε στο σπίτι ήταν τα 1.700 ευρώ και τα 6.000 δολάρια.

Οι δράστες «συμβιβάστηκαν» με το συγκεκριμένο ποσό για να τακτοποιήσουν την υπόθεση και η υποτιθέμενη αστυνομικός είπε στην 54χρονη ότι θα έστελνε έναν συνάδελφό της αστυνομικό στο σπίτι για να παραλάβει τα χρήματα.

Όπως και έγινε τελικά. Στην πόρτα της 54χρονης έφθασε ένας άνδρας, ο οποίος και παρέλαβε από τα χέρια της τα χρήματα και έγινε καπνός.

Η γυναίκα αμέσως μετά άρχισε να συνειδητοποιεί τι είχε συμβεί και αφού κάλεσε στο τηλέφωνο τον σύζυγό της αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και αμέσως μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, όπου και κατήγγειλε το συμβάν.

Ωστόσο, εξαιτίας της ταραχής της δεν μπόρεσε να δώσει περαιτέρω στοιχεία με τα χαρακτηριστικά του άνδρα που παρέδωσε τα χρήματα, πλην του ότι φορούσε φούτερ με κουκούλα. Άλλωστε η παράδοση των χρημάτων έγινε πολύ γρήγορα και δεν υπήρχαν περιθώρια. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς οι δράστες μιλούσαν Ελληνικά.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστης δράστιδας, ενώ από την Πέμπτη που ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα έχουν ξεκινήσει έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα