Αμβρόσιος κατά Βούτση: Είστε αγράμματος, αστοιχείωτος ή εχθρός της ορθοδοξίας;

Αμβρόσιος κατά Βούτση: Είστε αγράμματος, αστοιχείωτος ή εχθρός της ορθοδοξίας;
Ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος μαζι με τον Μητροπ. Καλαβρυτων Αμβροσιο και τον Δημαρχο Καλαβρυτων Γιωργο Λαζουρα παρευρεθηκαν σε εκδηλωση της Παγκαλαβρυτινης Ενωσης οπου παρουσιαστηκε το βιβλιο για την Μονη Αγιας Θεοδωρας Eurokinissi

Σε μια από τις προσφιλείς του τακτικές ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων επιτίθεται στον πρόεδρο της Βουλής, προτρέποντάς τον να πάει σε κάποιο "ψυχο-οφθαλμίατρο" και να ελέγξει την "πνευματική του όραση". Προσυπογράφει την γνώμη του Μητροπολίτη Σερβιών πως η βουλή είναι "βόθρος"

Επίθεση κατά του προέδρου της Βουλής, αλλά και του θεσμού του ελληνικού κοινοβουλίου συλλήβδην, εξαπολύει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος με κείμενο που ανάρτησε στο blog του. Ο ιερέας σπεύδει να υπερασπιστεί τον Μητροπολίτη Σερβιών και Κοζάνης που είχε χαρακτηρίσει την βουλή “βόθρο”. Θυμίζουμε πως ο κ. Βούτσης είχε απαντήσει στους χαρακτηρισμούς του Ορθόδοξου ιερέα.

Αν και αρχικά τονίζει πως ούτε επικροτεί, ούτε αποδοκιμάζει το χαρακτηρισμό του ιερέα, σε ένα εκτενές κείμενο παίρνει θέση υπέρ του και καταφέρεται ενάντια στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, παραθέτει φωτογραφία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζούραρη από την αίθουσα της Ολομέλειας, όπου ο κ. Ζουράρις φοράει σαγιονάρες. Ο κ. Αμβρόσιος, αφού αναρωτηθεί σε ποιο μέρος του σπιτιού πάει κανείς χωρίς παπούτσια και κάλτσες, καταλήγει στο συμπέρασμα πως αυτό είναι μόνο ο καμπινές.

Στη συνέχεια παραθέτει αποστροφή του λόγου του προέδρου της Βουλής όπου, σύμφωνα με τον Αμβρόσιο, αναφέρει: “Η αξιωματική Αντιπολίτευση ξεκινάει από την αμηχανία, περνά στην νευρικότητα και φθάνει στην εξαλλοσύνη” και τονίζει πως όταν κάποιος “φθάνει στην εξαλλοσύνη […] τότε το στόμα του ανθρώπου γίνεται ένας αληθινός βόθρος”.

Κύριε Βούτση, τί είσθε; Αγράμματος; Αστοιχείωτος; Ψευδολόγος; Διαστρεβλωτής της αλήθειας; Ή εχθρός της ορθοδοξίας;

Με βάση τα όσα έχει περιγράψει παραπάνω, ο Ιερέας της ελληνορθόδοξης εκκλησίας συστήνει στο Νίκο Βούτση να κοιταχτεί σε κάποιο ψυχο-οφθαλμίατρο και να ελέγξει την πνευματική του όραση. Συνεχίζοντας, ο Μητροπολίτης παραθέτει άλλη δήλωση του προέδρου της Βουλής στην οποία εκείνος φέρεται να δηλώνει πως η Ελλάδα δεν είναι “λαός Ορθόδοξος”. Αφού παραθέτει το “άρθρο 3” του Συντάγματος που αναφέρεται στην επικρατούσα θρησκεία της χώρας, προτρέπει τον Μητροπολίτη Παύλο να τον ρωτήσει. “Κύριε Βούτση, τί είσθε; Αγράμματος; Αστοιχείωτος; Ψευδολόγος; Διαστρεβλωτής της αλήθειας; Ή εχθρός της ορθοδοξίας;” και συνεχίζει παραθέτοντας εδάφια από τις γραφές της Ορθόδοξης Πίστης για αυτόν (σσ κ. Βούτση) “και τους ομοίους του”.

Κύριες Κυριάκο Μητσοτάκη; Κύριε Πάνο Καμμένε; Κυρία Φώφη Γεννηματά; Εσείς δεν ακούσατε τίποτα; Είμαστε ή δεν είμαστε λαός Ορθόδοξος;

Η βροχή επιθέσεων του εκπροσώπου της Ορθόδοξης εκκλησίας δεν σταματά εκεί. Κλείνοντας το κείμενό του, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων καταφέρεται εναντίον και των αρχηγών των υπολοίπων κομμάτων, κάνοντα ειδική μνεία στους “θεωρούμενους συντηρητικούς” όπως λέει. “Που είναι; Γιατί σιωπούν;. Κύριες Κυριάκο Μητσοτάκη; Κύριε Πάνο Καμμένε; Κυρία Φώφη Γεννηματά; Εσείς δεν ακούσατε τίποτα; Είμαστε ή δεν είμαστε λαός Ορθόδοξος; Δώστε μας μια απάντηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα