Αναβλήθηκε η δίκη για το 'Lassea'. Ελεύθεροι οι ναυτικοί του

Δίκη "Χρυσής Αυγής" την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός Δημήτρης Γώγουλος για την επίθεση στο ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2013. Η κατάθεση πραγματοποιείται για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δίκη "Χρυσής Αυγής" την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός Δημήτρης Γώγουλος για την επίθεση στο ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2013. Η κατάθεση πραγματοποιείται για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Στις 28 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση για λαθρεμπορία καυσίμων απ' το πλοίο που συμμετείχε στην απάντληση καυσίμων απ' το βυθισμένο "ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ"

Αναβολή για τις 28 Σεπτεμβρίου πήρε τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης του δεξαμενόπλοιου «Lassea», που πραγματοποιούσε την απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» και στις δεξαμενές του εντοπίστηκαν μίγματα πετρελαιοειδών χωρίς νόμιμα παραστατικά.

Το αίτημα στη δικαστική έδρα κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πλοιάρχου και του πρώτου μηχανικού του πλοίου, με το αιτιολογικό ότι ακόμα δεν έχει προσδιορισθεί και ογκομετρηθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους η σύσταση του φερόμενου ως παράνομου φορτίου, αλλά δεν υπάρχει και η απαιτούμενη έκθεση προσδιορισμού των διαφυγόντων δασμών.

Το αίτημα έγινε δεκτό, ενώ οι δύο ναυτικοί, στους οποίους έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για παραβίαση τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό πλημμελήματος, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στη σημερινή διαδικασία παραβρέθηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας, δύο πλωτάρχες λιμενικοί και ένας τελωνειακός.

Στην Εισαγγελία κατέθεσε την Παρασκευή και ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», Θεόδωρος Κουντούρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πλοιοκτήτης 'Αγία Ζώνη ΙΙ": 'Κατέθεσα στοιχεία που γίνονται εις βάρος της εταιρείας μου'

Τελωνειακές πηγές: Δεν παρέστη μάρτυρας για το 'Λασσαία' γιατί δεν είχε κληθεί

ADVERTISING

SHARE: