Άνω Λιόσια: Είχαν ληστέψει ηλικιωμένο πριν εντοπιστούν από την ΟΠΚΕ

Άνω Λιόσια: Είχαν ληστέψει ηλικιωμένο πριν εντοπιστούν από την ΟΠΚΕ
Σύλληψη, Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Οι αστυνομικοί έκριναν χθες τα ξημερώματα ως ύποπτους για ληστεία δύο Ρομά που επέβαιναν σε Ι.Χ., ακινητοποίησαν το όχημα και άρχισαν να ελέγχουν τους δύο υπόπτους-Τότε βγήκαν στις ταράτσες άλλοι Ρομά από τον καταυλισμό και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 37χρονου Ρομά για ληστεία και αντίσταση, σε βάρος του 44χρονου που ήταν συνεπιβάτης στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που ακινητοποίησε για έλεγχο η ΟΠΚΕ, για αντίσταση και το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκε ένας 28χρονος στα Άνω Λιόσια και συνελήφθη για ληστεία, διακεκριμένες φθορές, απόπειρα ανθρωποκτονίας και για τον νόμο περί όπλων. Ο τελευταίος συμμετείχε στη ληστεία με τον 37χρονο, που διέπραξε πριν την σύλληψή του, στην Πετρούπολη, όπου αφαίρεσαν μία αλυσίδα από τον λαιμό ενός 60χρονου και ήταν ένας εκ των ενόπλων που ακροβολίστηκαν στις ταράτσες και πυροβολούσε εναντίον των αστυνομικών στα Άνω Λιόσια.

Οι συλληφθέντες είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα μετά από πολυετείς ποινές κάθειρξης για ληστείες, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν είναι υπεύθυνοι και για τυχόν άλλες παράνομες πράξεις, αλλά και για να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι ένοπλοι που πυροβολούσαν σε βάρος των αστυνομικών.Τους δύο Ρομά που επέβαιναν σε Ι.Χ. και κρίθηκαν ύποπτοι για ληστείες από άντρες της ΟΠΚΕ που τους αναζητούσε, τους έκαναν σήμα οι αστυνομικοί για να τους σταματήσουν και να τους ελέγξουν χθες στις 4 τα ξημερώματα, λίγο έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στα Άνω Λιόσια.Τότε βγήκαν στις ταράτσες των σπιτιών τους ακροβολισμένοι άλλοι Ρομά και άρχισαν να πυροβολούν μαζικά εναντίον των αστυνομικών, ο οποίοι κάλεσαν ενισχύσεις από το ασύρματο και πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.Σύντομα έφτασαν στο σημείο πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εν μέσω καταιγισμού πυρών που είχαν δεχτεί τα περιπολικά των αστυνομικών, κατάφεραν να δεσμεύσουν τους υπόπτους και να τους προσαγάγουν στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας και στη συνέχεια στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.

Ύστερα από λίγο η κατάσταση στην περιοχή εξομαλύνθηκε και οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν. Ευτυχώς από αυτό το εξαιρετικά ανησυχητικό περιστατικό που μόνο μεμονωμένο δεν ήταν, δεν σημειώθηκαν τυχόν τραυματισμοί ή τίποτα χειρότερο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα