Ανοδικά κινήθηκαν οι αφίξεις τουριστών

ΜΑΞΙΜΟΥ--ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ  ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ-- ΦΩΤΟ Χρηστος  Μπονης
ΜΑΞΙΜΟΥ--ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ-- ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης EUROKINISSI

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινείται ο τουρισμός και για φέτος η τουριστική κίνηση με βάση τα επίσημα στοιχεία αφίξεων των ξένων τουριστών στα αεροδρόμια της χώρας

Με ανοδικούς ρυθμούς εξελίσσεται η εφετεινή τουριστική κίνηση, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία Ιανουαρίου – Μαΐου 2015 των κυριότερων αεροδρομίων της χώρας, όπως αυτά παρουσιάζονται από το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Συγκεκριμένα καταγράφεται στο πεντάμηνο, συνολική αύξηση διεθνών αφίξεων 10,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014. Όπως τονίζεται, η αύξηση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στη συνεχιζόμενη σημαντική αύξηση της κίνησης των αεροδρομίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με ποσοστά 26% και 10% αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή, μικτή παραμένει η εικόνα στην υπόλοιπη Ελλάδα, με ανησυχητικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, παρατηρείται, στο πεντάμηνο, μικρή πτώση αφίξεων στους προορισμούς του Ηρακλείου Κρήτης και της Ρόδου με ποσοστά -3,6% και -2,8% αντίστοιχα. Παράλληλα, οι προορισμοί των Κυκλάδων και της Πελοποννήσου συνεχίζουν την θετική τους πορεία, ενώ το Ιόνιο παραμένει σε σταθερά επίπεδα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο ΣΕΤΕ παραμένει επιφυλακτικός για το σύνολο του έτους. Είναι βέβαιο, ότι με θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης της ελληνικής Κυβέρνησης με τους δανειστές και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, αλλά και την παραμονή του ΦΠΑ του τουριστικού πακέτου (διαμονή και εστίαση) σε ανταγωνιστικά επίπεδα, ο ελληνικός τουρισμός θα είναι σε θέση να υποστηρίξει την ελληνική οικονομία και να επιτύχει τόσο τους φετινούς όσο και τους στόχους των επόμενων ετών, τονίζει ο ΣΕΤΕ στην ανακοίνωση του.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρισμός

ADVERTISING

SHARE: