‘Απόδραση’ προς το όνειρο: Πώς πρόσφυγες μπήκαν στην ΠΓΔΜ

‘Απόδραση’ προς το όνειρο: Πώς πρόσφυγες μπήκαν στην ΠΓΔΜ

Εκατοντάδες πρόσφυγες όλων των ηλικιών έφυγαν από την Ειδομένη και περνώντας μέσα από χείμαρρο, εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ. Τι δήλωσε η αστυνομία της γείτονας χώρας (vid+pics)

Το ταξίδι προς την βόρεια Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι τα σύνορα της ΠΓΔΜ είναι κλειστά, αποφάσισαν να συνεχίσουν εκατοντάδες πρόσφυγες, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες ήταν εγκλωβισμένοι στον λασπότοπο της Ειδομένης.

Σύμφωνα με το Reuters, περίπου 2.000 άτομα, όλων των ηλικιών, έφυγαν την Καθαρά Δευτέρα από τον καταυλισμό της ουδέτερης ζώνης στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και κατευθύνθηκαν προς το έδαφος της γειτονικής χώρας.

Μετά από πολύωρο περπάτημα υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, οι πρόσφυγες διέσχισαν έναν χείμαρρο και πέρασαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, βρίσκοντας πέρασμα στον φράκτη που έχουν στήσει οι αρχές της χώρας.

 

Σκοπιανοί στρατιώτες επιβίβασαν ορισμένους σε στρατιωτικά οχήματα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πού τους μετέφεραν. Πηγή στην ΠΓΔΜ ανέφερε ότι μια ομάδα μεταναστών μπήκε στην χώρα, επισημαίνοντας: “Η αστυνομία και ο στρατός έχουν γνώση του θέματος και παρενέβησαν”.

Λίγη ώρα αργότερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας της χώρας ανακοίνωσε: “Παίρνουμε μέτρα για να επιστρέψουμε πίσω στην Ελλάδα την ομάδα των προσφύγων που πέρασε τα σύνορα. Η αστυνομία και ο στρατός αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας σε συγκεκριμένα σημεία των συνόρων”.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, οι πρόσφυγες που μπήκαν παράνομα στη χώρα είναι περίπου 1.000 και πέρασαν από το χωριό Μόιν, που βρίσκεται απέναντι από το ελληνικό χωριό Χαμηλό.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα