Απόγνωση στη Μάνδρα: 3 αγνοούμενοι, 19 νεκροί και εκατοντάδες σπίτια που κατεστραμμένα

Καταστροφές από τις πλημμύρες στη Μάνδρα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Καταστροφές από τις πλημμύρες στη Μάνδρα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

'Σβήνουν' οι ελπίδες για τους τρεις αγνοούμενους - Στους 19 επίσημα οι νεκροί - Στους 770 ελέγχους που έχουν διενεργηθεί υπάρχουν 644 κτίρια, οι ιδιοκτήτες των οποίων πρέπει να αποζημιωθούν

Στους 19 νεκρούς ανέρχεται επισήμως ο τραγικός απολογισμός από τη σφοδρή κακοκαιρία που ισοπέδωσε τη Δυτική Αττική, καθώς το Σάββατο, εντοπίστηκαν οι σοροί άλλων τριών ανδρών, με τους αγνοούμενους να υπολογίζονται πλέον σε τρεις. Οι ελπίδες ωστόσο να βρεθούν ζωντανοί σταδιακά εξανεμίζονται, καθώς έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από το χτύπημα των καταιγίδων και των πλημμυρών στη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και τη Μαγούλα.

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διενεργούν αυτοψίες σε κτίρια του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας και της Δημοτικής Ενότητας Νέας Περάμου, που υπέστησαν καταστροφές από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Μέχρι στιγμής οι 120 μηχανικοί έχουν πραγματοποιήσει 770 αυτοψίες, με την πλειοψηφία των κτιρίων που ελέγχθησαν(644) να χρήζουν αποζημίωσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:

- Στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.

- Στον Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Στους 19 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός-Συνεχίζονται οι έρευνες

Μετά τον σημερινό εντοπισμό τριών ακόμη νεκρών αγνοουμένων, οι φόβοι και για άλλα θύματα από το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας επιβεβαιώθηκαν αφού μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 19 ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τρεις αγνοούμενους πλέον από την ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας.

Πρώτα εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική και ανασύρθηκε ένας άντρας 38 ετών που ταυτοποιήθηκε, από εξωτερικό χώρο μέσα σε σωρό από χώματα και φερτά υλικά, δίπλα από το αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας. Πρόκειται για τον οδηγό φορτηγού που αναζητείτο.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν άλλοι δύο νεκροί από άντρες του Λιμενικού στις εκβολές ποταμού στον κόλπο της Ελευσίνας. Για τον έναν μάλιστα ήταν πολύ δύσκολη η ανάσυρση και χρειάστηκε η βοήθεια δυτών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Ο ένας είναι 58 ετών και αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δύο κυνηγούς που αναζητούνταν και ο άλλος είναι 28 ετών και είναι ένας από τους οδηγούς των αυτοκινήτων που παρέσυραν οι χείμαρροι στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Οι έρευνες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού γίνονται για τον εντοπισμό ακόμη δύο οδηγών που χάθηκαν επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών και ενός κυνηγού στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Μάνδρας.

Ο φόβος λοιπόν ότι η λίστα των θυμάτων όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά μπορεί να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο αποτυπώνει με τον χειρότερο τρόπο το μέγεθος αυτής της τραγωδίας που έπληξε τη χώρα μας…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: κακοκαιρία, φονικές πλημμύρες στην Αττική, θεομηνία στη δυτική Αττική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κανένας μόνος - Κανένας αβοήθητος

Αποκαταστάθηκε το δίκτυο υδροδότησης στη Μάνδρα

Περιφέρεια Αττικής: Πού πρέπει να απευθύνονται οι πλημμυροπαθείς

ADVERTISING

SHARE: