Αποκαλυπτικά βίντεο από την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στη Σαλαμίνα

Αποκαλυπτικά βίντεο από την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στη Σαλαμίνα

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες που απεικονίζουν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής στη θάλασσα και τις ακτές του νησιού του Σαρωνικού. Ακούστε τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στο Ραδιόφωνο για τις δράσεις αντιμετώπισης της ρύπανσης

Ανυπολόγιστη είναι η περιβαλλοντική καταστροφή στις ακτές της Σαλαμίνας, που έχει προκαλέσει η διαρροή τόνων καυσίμων, έπειτα από τη βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής, νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.

Τα συνεργεία δίνουν «μάχη» για την απορρύπανση της περιοχής, ωστόσο οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές: Οι παραλίες της Σαλαμίνας από την Κυνοσούρα έως τα Σελήνια έγιναν «μαύρες», λόγω της διαρροής μαζούτ και σύμφωνα με πληροφορίες η ρύπανση από τα πετρελαιοειδή και την πίσσα εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο του ενός χιλιομέτρου.

Δείτε εικόνες:

Χατζηπέρος: Το δεξαμενόπλοιο είναι μια οικολογική βόμβα

«Η οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί είναι μεγάλη» υπογράμμισε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.

«Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να στεγανοποιηθεί το πλοίο ώστε να μην έχουμε καινούργιες διαρροές. Η μεγαλύτερη ποσότητα των καυσίμων παραμένει μέσα στο πλοίο. Είναι μια βόμβα εκεί και θα πρέπει κάποια στιγμή να αδειάσει πλήρως το πλοίο. Νομίζω αυτό είναι το επόμενο βήμα μετά τη στεγανοποίηση και την αποτίμηση της κατάστασης του πλοίου» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων. 

«Παράλληλα έχουμε τα βυτία τα οποία αναρροφούν το πετρέλαιο που επιπλέει ώστε με την αλλαγή του καιρού να μην έχουμε διασκορπισμό του πετρελαίου σε ευρύτερες περιοχές. Αυτό γίνεται και με τα φράγματα που τοποθετήθηκαν. Στη συνέχεια θα καθαριστούν η άμμος και τα χαλίκια, τα οποία θα απομακρυνθούν από την παραλία. Το επόμενο βήμα θα είναι να ψεκάσουμε τα βράχια με ατμό και χημικά για να καθαριστούν. Στόχος είναι να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό, να καθαριστεί η περιοχή, ώστε η οικολογική καταστροφή να περιοριστεί και να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις» πρόσθεσε.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Χατζηπέρου στο Ραδιόφωνο 24/7:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα