Αποκαταστάθηκε το δίκτυο υδροδότησης στη Μάνδρα

Αποκαταστάθηκε το δίκτυο υδροδότησης στη Μάνδρα
Καταστροφές από τις πλημμύρες στη Μάνδρα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) eurokinissi

Αγώνας δρόμου στις λάσπες για να επιστρέψει η Δυτική Αττική σε κάποια κανονικότητα μετά τις φονικές πλημμύρες

Στην αποκατάσταση του δικτύου υδροδότησης στην περιοχή της Μάνδρας προχώρησε κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ, ενώ σχεδόν έχει αποκατασταθεί και η ηλεκτροδότηση πλην κάποιων απομακρυσμένων σημείων. Αυτά είπε μεταξύ άλλων σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου από την πρωινή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στα γραφεία της ΠΕ Δ. Αττικής.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά το νερό διευκρίνισε πως στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης επί της χημικής σύστασης του νερού και της καταλληλότητας ή μη προς πόση.

Στο μεταξύ, κι ενώ σήμερα ανασύρθηκαν άλλοι τρεις νεκροί απ’ τις φονικές πλημμύρες, τα συνεργεία συνεχίζουν τη μάχη με τις λάσπες προκειμένου να καθαρίσει η περιοχή.

Όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης τα συνεργεία στη Μάνδρα και στη Ν. Πέραμο έχουν αποσύρει από τους δρόμους όλα τα οχήματα και τα έχουν συγκεντρώσει στο στρατόπεδο 305 Ρόκα στην Μάνδρα (10 χλμ ΠΕΑ Αθηνών – Θηβών) καθώς και σε ακόμη δύο σημεία της Ν. Περάμου για την πλήρη καταγραφή των ζημιών ώστε με παρέμβαση της Πολιτείας να αποζημιωθούν οι οδηγοί.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η αποκατάσταση των δρόμων θα επιτρέψει την λειτουργία όλων των σχολείων, με εξαίρεση τα σχολεία στις περιοχές Βίλια και Κριεκούκι, καθώς όπως λέει υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους και «πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφαλής προσέλευση εκπαιδευτικών και παιδιών». Επίσης συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα για τους διερχόμενους οδηγούς η ΠΕΟ Αθηνών- Θηβών στην περιοχή Αγ Σωτήρα όπου έχει υποχωρήσει το οδόστρωμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα