Αποκολλήθηκαν τα δύο τουρκικά πλοία από την Κω

Αποκολλήθηκαν τα δύο τουρκικά πλοία από την Κω

Πρόκειται για ένα καταδυτικό και ένα φορτηγό τα οποία είχαν προσαράξει σε θαλάσσια περιοχή της Κω

Έπειτα από προσωρινή στεγανοποίηση των ρηγμάτων του πλοίου και επιθεώρησής του, αναχώρησε χθες το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή Ακρας Σκανδαρίου της Κω, για την Αλικαρνασσό, το καταδυτικό σκάφος «ALCATRAS» σημαίας Τουρκίας, που στις 26/12/2016 είχε προσαράξει λόγω βλάβης του πηδαλίου του σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή Λάμπη της Κω. Η αποκόλληση του πλοίου επετεύχθη το Σάββατο με τη χρήση ανυψωτικών μπαλονιών.

Τα ALCATRAS είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό την Αττάλεια, αλλά λόγω βλάβης βρέθηκε, όπως υποστηρίζει ο καπετάνιος, σε αυτό το σημείο.

Στο μεταξύ με ιδία μέσα αποκολλήθηκε χθες το μεσημέρι το φορτηγό πλοίο «IBRAHIM SIMSEK» σημαίας Τουρκίας, που προσάραξε και αυτό στην ίδια θαλάσσια περιοχή και σε απόσταση περίπου 0,65 ναυτικών μιλίων από την περιοχή 'Ακρα Σκανδαρίου Κω. Στο πλοίο δεν προκλήθηκε κάποια εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με δήλωση Πλοιάρχου, το "IBRAHIM SIMSEK" , είχε αποπλεύσει από το Νεμρούτ της Σμύρνης με προορισμό το Ισκεντερούν στην Τουρκία, μεταφέροντας προϊόντα σιδήρου και επέβαιναν συνολικά σε αυτό 14 μέλη πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί.

φωτογραφία: kosnews24

ADVERTISING

SHARE: