Απών ο Σώρρας από τον Άρειο Πάγο

Απών ο Σώρρας από τον Άρειο Πάγο

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα. Απόντες ο ίδιος και οι ακόλουθοι - υποστηρικτές του. Αναμένεται η απόφαση για τα 600 δισ. ευρώ, που ισχυρίζεται πως έχει

Δίχως να δώσει το "παρόν" ο Αρτέμης Σώρρας ή έστω οι υποστηρικτές του, συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η αναίρεση υπέρ του νόμου αναφορικά με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, με την οποία δέχθηκε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο διαχειριστής 600 δις δολαρίων.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα, ενώ κατά την ολιγόλεπτη συζήτηση έγινε αναφορά στη σχετική εισήγηση σύμφωνα με την οποία η απόφαση με την οποία αθωώθηκε το 2013 ο Αρτ. Σώρρας για διασπορά ψευδών ειδήσεων, έχει ελλειπή αιτιολογία. Συγκεκριμένα, καταγράφεται ότι:

- Το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν διέλαβε στην απόφασή του ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία αφού δεν εκτίθενται σε αυτή με σαφήνεια, πληρότητα και χωρίς αντιφάσεις ή λογικά κενά τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.

- Δεν προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης κατά τρόπο αναμφίβολο ότι το δικαστήριο έλαβε υπόψη του και εξετίμησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και όχι μόνο μερικά εξ αυτών κατ’ επιλογή, διαλαμβάνοντας ελλιπή, ασαφή και αντιφατική αιτιολογία. Ειδικότερα, δεν παρατίθενται στην απόφαση τα αποδεικτικά μέσα από τα οποία συνήχθησαν τα πραγματικά περιστατικά. Δεν διέλαβε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς την ύπαρξη του υπέρογκου ποσού των 600 δις δολαρίων ενώ αναφέρει αορίστως και δεν προσδιορίζει δυνάμει ποιου πληρεξουσίου ο Αρτ.Σώρρας είναι διαχειριστής του αμύθητου ποσού. Επίσης δεν προσδιορίζει τα ακριβή στοιχεία των 6 διεθνών γραμματίων, ούτε πού ακριβώς φυλάσσονται αλλά αόριστα ότι «βρίσκονται κατατεθειμένα σε κεντρική τράπεζα του Καναδά.

- Είναι ασαφής και αντιφατική η αιτιολογία καθόσον ενώ αρχικά δέχεται ότι τα 600 δις φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ακολούθως η απόφαση αναφέρει ότι «το ποσό ο Σώρρας προτίθεται να το χορηγήσει στο ελληνικό κράτος.

- Αντιφατικά και εσφαλμένα η απόφαση ερμηνεύει ότι δεν δημιουργήθηκε καμία ανησυχία στους πολίτες ούτε έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος από τους ισχυρισμούς Σώρρα για την αμύθητη περιουσία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο Άρειο Πάγο η απόφαση Σώρρα

Στο προσκήνιο ξανά η αθώωση του Αρτέμη Σώρρα

Δίωξη στον Αρτέμη Σώρρα για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους

ADVERTISING

SHARE: