Αποστόλου σε αγρότες: Θα δώσουμε μάχη για το κόστος παραγωγής

Αποστόλου σε αγρότες: Θα δώσουμε μάχη για το κόστος παραγωγής

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση των αγροτών με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ραντεβού τους με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη. Παράλληλα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και οι αποκλεισμοί δρόμων στην περιφέρεια

Τα φλέγοντα ζητήματα του φορολογικού, του ασφαλιστικού καθώς και του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου για τις λαϊκές αγορές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου με αντιπροσωπεία συλλόγων παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση,  ο κ. Αποστόλου χαρακτήρισε “ουσιαστική” τη συζήτηση και τόνισε ότι σημείο αναφοράς αποτελεί η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα. Προς αυτή την κατεύθυνση απαιτούνται, όπως είπε, παρεμβάσεις σε θέματα που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με το κόστος παραγωγής και την καλύτερη οργάνωση.

Ως υπουργείο θα δώσουμε μάχες την επόμενη περίοδο. Συζητήσαμε και θέματα που έχουν να κάνουν με την οργάνωση των λαϊκών αγορών και επειδή προς τούτο έχουμε ένα σχέδιο νόμου σε εξέλιξη, τέθηκαν ζητήματα που χρειάζεται να διορθωθούν. Εμείς θα τους στηρίξουμε και θα συζητήσουμε με το αρμόδιο υπουργείο

Για συνάντηση σε θετικό κλίμα έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος. “Αυτό που μας αφορά περισσότερο”, είπε, “είναι ότι το 80% των αγροτών λαμβάνουν μόλις το 20% των ενισχύσεων και ο υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο της νέας διαβούλευσης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, θα μεταφερθούν ποσά από τους μεγάλους αγρότες στους μικρούς. Είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ, διότι πριν δυο-τρία χρόνια δεν παίρναμε καμία επιδότηση”.

 Ο κ. Μόσχος σημείωσε ότι συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που άπτονται του κόστους παραγωγής και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας των λαϊκών αγορών, ενώ από την πλευρά τους κατατέθηκαν και προτάσεις, όπως η επαναλειτουργία των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης, από την οποία «ο κρατικός προϋπολογισμός θα μπορούσε να εξοικονομήσει περί τα τρία εκατ. ευρώ ετησίως».

Έληξε ο αποκλεισμός στον κόμβο Δερβενίου

Έληξε λίγο μετά τις 14.00 ο συμβολικός δίωρος αποκλεισμός που πραγματοποίησαν και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας στον κόμβο Δερβενίου, αγρότες και κτηνοτρόφοι, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους αριστερά και δεξιά του οδοστρώματος.

“Η συγκεκριμένη κινητοποίηση έγινε ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους μας που θα έχουν συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησης στην Αθήνα” είπε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης.

Υπενθυμίζεται ότι το μπλόκο στο Δερβένι απαρτίζεται απο αγρότες και κτηνοτρόφους των περιοχών Λιτής, Μελισσοχωρίου, Λαγκαδά, Ασσήρου και Δρυμού και στήθηκε στις 30 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα