Αποτροπιασμός ΔΣΑ για την επίθεση στον συνήγορο του δολοφόνου της Ζέμπερη

Επεισόδια στην Ευελπίδων κατά την αποχώρηση του 58χρονου φερόμενου ως δράστη για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη. Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
Επεισόδια στην Ευελπίδων κατά την αποχώρηση του 58χρονου φερόμενου ως δράστη για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη. Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος) EUROKINISSI

Να λάβει η πολιτεία τα αναγκαία μέτρα προστασίας, ζητάει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Τον αποτροπιασμό του για την κακοποίηση του Νίκου Λουκόπουλου, μέχρι προσφάτως συνηγόρου του φερόμενου ως δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη, εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Σάββατο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ζητώντας από την πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

"Το δικαίωμα υπεράσπισης του κατηγορουμένου και ο δικονομικός ρόλος του συνηγόρου του αποτελούν συνταγματικές εγγυήσεις και εχέγγυα ευθιδικίας.

Ο δικηγόρος ασκεί το λειτούργημά του κατά το Σύνταγμα και το νόμο. Υπερασπίζεται τον εντολέα του και δεν ταυτίζεται με αυτόν.

Όλα αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου. Εντούτοις, γινόμαστε μάρτυρες εντεινόμενης βίας σε βάρος των δικηγόρων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η πρόσφατη κακοποίηση του συναδέλφου Νίκου Λουκόπουλου, στον οποίο ανατέθηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία της Δώρας Ζέμπερη, προκαλεί αποτροπιασμό και οργή στον νομικό κόσμο.

Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του περιστατικού. Η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία προληπτικά, προστατευτικά και κατασταλτικά μέτρα, ώστε όσοι εργάζονται για την απονομή της Δικαιοσύνης να μπορούν ασκούν τα καθήκοντά τους με όρους ασφάλειας", αναφέρει η ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Λουκόπουλος δέχτηκε επίθεση από συγγενείς της αδικοχαμένης γυναίκας το απόγευμα της Παρασκευής στην Ευελπίδων, όπου είχε μεταβεί ο πελάτης του για να απολογηθεί. Το Σάββατο ανακοίνωσε ότι παραιτείται από συνήγορος του 58χρονου δράστη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προφυλακιστέος ο δολοφόνος Ζέμπερη - Φυγαδεύτηκε από τις αρχές

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη

ADVERTISING

SHARE: