Αποζημιώσεις σε 260 ιδιοκτήτες ακινήτων σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

Αποζημιώσεις σε 260 ιδιοκτήτες ακινήτων σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο
Οι επόμενη ημέρα από τις καταστροφικές πλημμυρες που ισοπέδωσαν τη Μάνδρα Αττικής. Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια 120 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, πραγματοποίησαν αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Νέα Πέραμο

Τα 260 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν την Παρασκευή, από τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών έχουν υποστεί ζημιές και χρήζουν αποζημίωσης, σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση που έγινε από τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών.

Ειδικότερα, εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια 120 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 268 αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε της Νέας Περάμου, από τα οποία προέκυψαν τα εξής στοιχεία:

Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας από τις συνολικά 188 αυτοψίες, 130 αφορούσαν κατοικίες, 35 επαγγελματικούς χώρους και 15 αποθήκες – υπόγεια. Τα 186 από τα κτίρια που ελέγχθησαν έχουν πληγεί, χρήζουν αποζημίωσης.

Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 80 συνολικά αυτοψίες, εκ των οποίων 39 αφορούσαν κατοικίες, 27 επαγγελματικούς χώρους και 8 αποθήκες – υπόγεια.

Τα 74 από τα κτίρια που ελέγχθησαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Τη μεταφορά φερτών υλικών από τις πληγείσες περιοχές στο ανενεργό λατομείο ΤΙΤΑΝ αποφάσισαν Δούρου – Φάμελλος

Την κατ’ εξαίρεση μεταφορά και διάθεση των αδρανών υλικών (φερτών υλικών, χώματος, πετρών, κ.ά.) που συλλέγονται από τις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των πληγεισών από τις πλημμύρες περιοχών, στο ανενεργό λατομείο της ΤΙΤΑΝ Α.Ε., αποφάσισαν η Ρένα Δούρου και ο Σωκράτης Φάμελλος.

Στόχος η διευκόλυνση της λειτουργίας των Δήμων (κυκλοφορία, πρόσβαση σε οικίες και περιοχές, κ.ά.), η οποία είχε διαταραχθεί λόγω των μεγάλων ποσοτήτων αδρανών υλικών εντός του οικιστικού ιστού. Η παρούσα εξαίρεση αφορά τα απόβλητα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των έκτακτων φαινομένων και θα πρέπει εντός τριών μηνών να τηρηθούν όλες οι νόμιμες εργασίες διαχείρισής τους, σύμφωνα με την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία και ειδικότερα με το άρθρο 24 του ν. 4042/2012.

Η απόφαση αφορά στις περιοχές του Δήμου Μεγάρων (Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου και Μεγάρων), Ελευσίνας (Δημοτική Ενότητα Μαγούλας) και Μάνδρας- Ειδυλλίας (Δημοτική Ενότητα Μάνδρας)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα