Αρναουτάκης: Να απομακρυνθούν τώρα τα εκρηκτικά απ' τα λιμάνια Ηρακλείου και Χανίων

ΒΟΥΛΗ - Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ενημέρωση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης (Περίοδος 2015-2019), Πέμπτη 19 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ - Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης (Περίοδος 2015-2019), Πέμπτη 19 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ηχηρή παρέμβαση απ' τον περιφερειάρχη Κρήτης με αφορμή τον κατάπλου του πλοίου «Andromeda» στο λιμάνι του Ηρακλείου

Την άμεση απομάκρυνση των εκρηκτικών υλών από τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων, για την αποφυγή κινδύνων για την δημόσια ασφάλεια, ζητεί ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με αφορμή τον κατάπλου του πλοίου «Andromeda» στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Η ανησυχία ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση, από πλευράς του υπουργείου Ναυτιλίας, σχετικά με το επικίνδυνο φορτίο με τα εκρηκτικά, που εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες αρχές εντός του πλοίου, ενώ, σύμφωνα με ενημέρωση του περιφερειάρχη, ποσότητα εκρηκτικών από προγενέστερη επιχείρηση του Λιμενικού, φυλάσσεται και στο λιμάνι στα Χανιά.

Ο κ. Αρναουτάκης, έστειλε επιστολή στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ζητώντας να ενεργήσουν τάχιστα για την άμεση απομάκρυνση των φορτίων.

Όπως αναφέρει: «Για την αποφυγή οποιουδήποτε δυσάρεστου γεγονότος, με απρόβλεπτες συνέπειες, παρακαλούμε να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση απομάκρυνση αυτών των εκρηκτικών υλών από το λιμάνι του Ηρακλείου, αλλά και από λιμάνι των Χανίων. Ύστερα από τον κατάπλου του πλοίου «Andromeda» στο λιμάνι του Ηρακλείου και τον σχετικό έλεγχο των λιμενικών αρχών, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών, οι οποίες αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια επιβατών, εργαζομένων αλλά και κατοίκων της περιοχής του λιμένος Ηρακλείου».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ανέφερε πως αντιλαμβάνεται ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το Λιμενικό είναι αυστηρά, αλλά ζητά «και προσωπικά, αλλά και ως τοπικές κοινωνίες τόσο στα Χανιά όσο και στο Ηράκλειο, πλοίο και εκρηκτικά να αποσυρθούν άμεσα και να πάνε σε ασφαλές μέρος το οποίο ο στρατός θα υποδείξει».

«Ήδη είμαι σε συνεχή επαφή με το επιτελείο και οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει, ώστε το Ανδρομέδα να αποσυρθεί. Μπορεί να μη συμβεί τίποτε, αλλά και μόνο η σκέψη του άκρως επικίνδυνου φορτίου, δημιουργεί στους πολίτες το αίσθημα της ανασφάλειας» καταλήγει ο κ. Αρναουτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατασχέθηκε πλοίο 'κινητή βόμβα' με προορισμό την Λιβύη στο λιμάνι του Ηρακλείου

'Ανδρομέδα': Το δρομολόγιο του πλοίου 'βόμβα', πριν καταλήξει στο Ηράκλειο

Ανησυχία για το 'Ανδρομέδα': Τα σενάρια για τη μεταφορά των εκρηκτικών

ADVERTISING

SHARE: