Athens Pride 2017: Ένταση με το μπλοκ των αστυνομικών στην πορεία

Athens Pride 2017: Ένταση με το μπλοκ των αστυνομικών στην πορεία
Athens Pride ή Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2017 στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017. Το Φεστιβάλ με κεντρικό σύνθημα "Θέμα Παιδείας" επιχειρεί να αναδείξει τη σημασία των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η LGBTQI κοινότητα. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Συμμετέχοντες στο Athens Pride πλησίασαν τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην πορεία και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν. Σημειώθηκαν μικροεντάσεις και με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ

Μικρής κλίμακας ένταση σημειώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της πορείας του Athens Pride, όταν μεμονωμένα άτομα πλησίασαν τους συνδικαλιστές εκπροσώπους της Δράσης αστυνομικών που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά διαμαρτυρήθηκαν για τις πρακτικές αστυνομικών κατά καιρούς ενάντια στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και δεν επιθυμούσαν την παρουσία εκπροσώπων τους εκεί.

Την στιγμή της έντασης, από το σημείο περνούσε και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων και η βουλευτής Ανέτα Καββαδία, ο διευθυντής της ΚΟ του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης και ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αποτέλεσμα να μπει και αυτό στο στόχαστρο των αποδοκιμασιών.

Ακούστηκαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης με την ένταση να μην διαρκεί παρά λίγα λεπτά. Τελικά, οι εκπρόσωποι των αστυνομικών και του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν και η πορεία συνεχίστηκε κανονικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα