Athens Pride: Στιγμές αγάπης και αποδοχής στη γιορτή υπερηφάνειας της Αθήνας

Athens Pride: Στιγμές αγάπης και αποδοχής στη γιορτή υπερηφάνειας της Αθήνας

Στα χρώματα του ουρανίου τόξου ντύθηκε σήμερα το κέντρο της Αθήνας - Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν

Στα χρώματα του ουρανίου τόξου ντύνεται σήμερα το κέντρο της Αθήνας. Με σύνθημα «Παρούσα» το Athens Pride 2018 προσκαλεί τους κατοίκους της πρωτεύουσας να συμμετέχουν στην γιορτή υπερηφάνειας.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου, στην πλατεία Συντάγματος έχει στηθεί μια μεγάλη εξέδρα και αρκετά περίπτερα για μια σειρά από δραστηριότητες που θα κορυφωθούν με την παρέλαση στις 19:00.

Μέχρι τότε, καλλιτέχνες κάνουν face και body painting στα χρώματα του ουρανίου τόξου όσο Djs παίζουν μουσική από τα μεγάφωνα.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, στην εξέδρα θα ανέβουν για να τραγουδήσουν η Ευρυδίκη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Μαρίνα Σάττι, ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης, ο Δημήτρης Κοψής και η Άννα Γούλα. Ακόμη,  θα γίνει μια σειρά απο τα γνωστά Drag Act που δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, ενώ οι Rainbow Dancers αναμένεται να ξεσηκώσουν το κοινό με χορογραφίες.

Η Ρένα Δούρου και η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει #ΠΑΡΟΥΣΑ:

Το μήνυμα του Γιώργου Καμίνη:

“Αν είστε γονείς ΛΟΑΤΚΙ παιδιών να θυμάστε: Μόνο με χαρά γινεται”

Aννέτα Καββαδία: “Όσο υπάρχουν αμβρόσιοι θα χρειάζεται αγώνας”

 

Με τον σύζυγό του ο πρεσβευτής του Μεξικού στο Pride

Χαιρετισμό από την εξέδρα του Pride απηύθυνε και ο πρεσβευτής του Μεξικού, έχοντας στο πλευρό τον σύζυγό του. Ο Daniel Hernandez Joseph μιλώντας στα ελληνικά χαρακτήρισε τιμή τους που βρέθηκαν στο Pride.

Η ανακοίνωση και το σποτάκι του Athens Pride 2018

«Στο φετινό Athens Pride επανερχόμαστε στα βασικά: στη θηλυκότητα. Όχι ως (αυθαίρετη) συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται, μαθαίνεται, ορίζεται, προβάλλεται, γιορτάζεται, αγαπιέται, λατρεύεται, εξιδανικεύεται, βιάζεται, καταδικάζεται και δολοφονείται κάθε μέρα σε μια βαθιά μισογύνικη κοινωνία.

Η ταύτιση με τη θηλυκότητα είναι απειλητική και επικίνδυνη ταυτόχρονα, επανάσταση και συμβιβασμός. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ελέγξουμε, γιατί φοβόμαστε ότι μπορεί να στραφεί και εναντίον μας.

 

Η θηλυκότητα μας ορίζει άσχετα με το φύλο. Είναι παρούσα σε κάθε έκφραση φύλου, σε κάθε σκέψη, κίνηση, ματιά, που έχουμε καταπιέσει, και που έχουμε σκεφτεί ότι θα έπρεπε να καταπιέσουμε.

Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε.

Κάθε θηλυκότητα που αγκαλιάσαμε και κάθε θηλυκότητα που προσπαθήσαμε να ξεφορτωθούμε: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που πρώτα μας φορτώθηκε ως κοινωνική σύμβαση πριν τη φέρουμε στα μέτρα μας με τους όρους μας: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που καταπιέστηκε και κάθε θηλυκότητα που καταπιέσαμε: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που κρύβουμε και κάθε θηλυκότητα που εκφράζουμε: Παρούσα.»

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα