Αθώος για την 'εκρηκτική' γλάστρα ο Λ. Λαυρεντιάδης

Αθώος για την 'εκρηκτική' γλάστρα ο Λ. Λαυρεντιάδης

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του δικαστηρίου. Αντίστοιχη απόφαση εκδόθηκε και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους

Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Λαυρέντης Λαυρεντίαδης, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην επίθεση που είχε δεχθεί ο ξενοδόχος Αθηναγόρας Ανδρεαδάκης, το 2012.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι, με έχοντας ακούσει την αντίστοιχη εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας, αποφάσισαν ομόφωνα την απαλλαγή του Λ. Λαυρεντίαδη, ενώ την ίδια ετυμηγορία έδωσαν και για τους έξι συγκατηγορούμενούς του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αθην. Ανδρεαδάκη, στις 15 Ιουνίου 2012, σημειώθηκε με μία γλάστρας στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη, η οποία περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό. Η εμπλοκή του Λ. Λαυρεντιάδη ήρθε με την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την κατάθεση του θύματος. Αξίζει παντως να σημειωθεί ότι ο τελευταίος ουδέποτε κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, επικαλούμενος προβλήματα υγείας, ενώ δεν παραστάθηκε καν ως πολιτικώς ενάγων.

Σε δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Λ. Λαυρεντιάδη, Μάνος Ροδοσάκης, υποστήριξε πως "απεδόθη δικαιοσύνη" και πρόσθεσε ότι "η ομόφωνη απόφαση του δικαστήρια δικαιώνει την αλήθεια που πιστεύουμε για τη αθωότητα του εντολέας μας από κοινού με τους άλλους δυο συνήγορος κ. Λαυρεντιάδη, τους κ.κ. Νίκο Κωνσταντοπουλο και Χαραλάμπο Λυκούδη. Η απόφαση αυτή αποδεικνύει οτι υπάρχει ελπίδα στον τόπο, υπάρχει δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γεμίζει ελπίδα ότι όχι μόνο τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο αλλά και όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες".

ADVERTISING

SHARE: