Αθώος για την παράβαση καθήκοντος ο Ανδρέας Γεωργίου

ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ 2009/ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΣΤΑΤ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ 2009/ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΣΤΑΤ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κηρύχθηκε αθώος για σκέλος της υπόθεσης της "τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος" το 2009. Ανοιχτή παραμένει η υπόθεση για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Η υπόθεση αποτελεί σκέλος της έρευνας για τις καταγγελίες γύρω από την "τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ" το 2009, η οποία εμφανίζεται να "άνοιξε" το δρόμο στην υπογραφή μνημονίων.

Απών από τη διαδικασία ήταν ο ίδιος ο κατηγορούμενος, που εκπροσωπήθηκε από συνήγορο, σε αντίθεση με την Ζωή Γεωργαντά και το Νίκο Λογοθέτη, τα τότε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ανεξάρτητης Αρχής, οι οποίοι βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα ζητώντας μάλιστα να παρασταθούν ως πολιτική αγωγή, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ανδρ. Γεωργίου για κάποιο χρονικό διάστημα παρέμενε τόσο στη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ όσο και σε θέση στελέχους στο ΔΝΤ, ενώ παράλληλα, αν και όφειλε, δεν προχώρησε στη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της ανεξάρτητης αρχής. Μάλιστα, η πανεπιστημιακός Ζωή Γεωργαντά καταθέτοντας, υποστήριξε ότι ο λόγος που ο Ανδρ. Γεωργίου κατείχε και τις δύο θέσεις ήταν για τη διευκόλυνση στην υπογραφή μνημονίων.

Πάντως, η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σίσκου, κατά την εισήγησή της υποστήριξε πως θα πρέπει να αθωωθεί ο Ανδρ. Γεωργιου, καθώς μεταξύ άλλων δεν προέκυψε ότι υπήρχε σκοπός εκ μέρους του για ενίσχυση της εξουσίας του ως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Πλέον σε βάρος του εκκρεμεί μόνο το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών, για δεύτερη φορά, μετά από αναίρεση του Αρείου Πάγου. Μάλιστα, ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει καταθέσει ήδη την εισήγησή του ζητώντας την απαλλαγή του κατηγορούμενου από την κακουργηματική κατηγορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εισαγγελέας: Να απαλλαγεί ο Α. Γεωργίου από το κακούργημα για την ΕΛΣΤΑΤ

ADVERTISING

SHARE: