Αθώος ο 25χρονος που συνελήφθη για τα γεγονότα του Ωραιοκάστρου

Την αθώωση του νεαρού ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας, και την πρότασή του υιοθέτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου

Αθώος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 25χρονος που κατηγορείτο για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου, για τα όσα διαδραμματίστηκαν στο Ωραιόκαστρο κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο 1ο δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Ο νεαρός μάλιστα ξυλοκοπήθηκε όταν μπήκε στο προαύλιο του σχολείου και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, απ' όπου υπέγραψε μόνος του για να πάρει εξιτήριο και να βρεθεί στο δικαστήριο.

Εκεί εμφανίστηκε με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του, και απολογούμενος ισχυρίστηκε στην ουσία ότι βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. "Πήγα από περιέργεια στη συγκέντρωση, μαζί με έναν φίλο μου, για να δούμε τι γίνεται. Μπήκα στο προαύλιο του σχολείου για να κόψω δρόμο κι εκεί δέχθηκα επίθεση από αντεξουσιαστές. Μου έριξαν σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο, έπεσα στο έδαφος και με χτύπησαν άσχημα" είπε.

Ο συνήγορός του προσκόμισε έγγραφη δήλωση του προέδρου της αυτοαποκαλούμενης "Πατριωτικής Ένωσης Ωραιοκάστρου" (σ.σ.: οργάνωση που πραγματοποίησε την κινητοποίηση) σύμφωνα με την οποία ο 25χρονος δεν είναι μέλος της.

Ως μάρτυρας κατέθεσε αστυνομικός, που ανέφερε ότι αντιλήφθηκε την παρουσία του 25χρονου, αλλά δεν τον είδε ούτε τον άκουσε να κάνει κάτι το μεμπτό.

Την αθώωση του 25χρονου ζήτησε κι ο εισαγγελέας της έδρας, πρόταση με την οποία συντάχθηκε τελικώς η πρόεδρος του δικαστηρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνελήφθη ο τραυματίας των επεισοδίων στο Ωραιόκαστρο

Τόσκας για Ωραιόκαστρο: Καμία ανοχή σε αυτούς που ντροπιάζουν την ιστορία μας

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο

ADVERTISING

SHARE: