Αυτά είναι τα τρία ελληνικά νησιά ανάμεσα στα 30 πιο όμορφα στον κόσμο

ΜΥΚΟΝΟΣ
ΜΥΚΟΝΟΣ EUROKINISSI

Για την κατάρτιση της λίστας ψήφισαν πάνω από 300.000 αναγνώστες του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Awards, στο πλαίσιο της έρευνας για τα βραβεία αναγνωστών για το 2017

Είναι γνωστά σε όλο την υφήλιο και από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Η Μύκονος, η Κρήτη και η Σαντονρίνη είναι τα τρία ελληνικά νησιά που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους και συμπεριλαμβάνονται στο φετινή λίστα με τα ομορφότερα νησιά στον πλανήτη.

Τα ελληνικά νησιά κατέλαβαν περίοπτες θέσεις στη φετινή λίστα: Η Μύκονος την 5η θέση, η Κρήτη την 13η και η Σαντορίνη την 25η. Τα σχόλια των συντακτών του Conde Nast και για τα τρία ελληνικά νησιά περιλαμβάνουν και χρήσιμες συμβουλές για τους επισκέπτες:

Για την Μύκονο:

"Το μέρος στο οποίο ο Ηρακλής σκότωσε τους γίγαντες. Η Μύκονος είναι γεμάτη μυθολογική ιστορία. Μια δημοφιλής στάση για τα κρουαζιερόπλοια, το νησί δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την φήμη του για τα πάρτι όπου διεξάγονται εκεί που θα εντυπωσίαζαν ακόμη και τον Διόνυσο, ωστόσο κάνει αρκετά βήματα για να προσελκύσει έναν πιο σοφιστικέ τύπο ταξιδιώτη.

Συμβουλή: Αποφύγετε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οπότε και συρρέουν μεγάλα πλήθη τουριστών για να πάρετε μια καλύτερη αίσθηση της τοπικής ζωής. Επισκεφθείτε τη μικρή Βενετία, μια γειτονιά στην πόλη της Μυκόνου, μια γειτονιά γεμάτη ταβερνάκια».

Για την Κρήτη:

"Το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, η Κρήτη, έχει και την πιο έντονη δική του ταυτότητα, πολιτισμό, τοπίο, κουζίνα και μυθολογική ιστορία. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα μινωικά ανάκτορα στην Κνωσό.

Συμβουλή: Αποφύγετε τον ανηφορικό δρόμο ή την τρίωρη πεζοπορία για να ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία της Κρήτης. Η παραλία Μπάλος είναι πιο εύκολα προσβάσιμη με πλοίο από το λιμάνι του Κισσάμου.

Για τη Σαντορίνη:

"Κανένα νησιωτικό σύμπλεγμα δεν είναι τόσο τυλιγμένο στο μύθο όσο οι Κυκλάδες στο Αιγαίο. Η Σαντορίνη, στο νοτιότερο άκρο της αλυσίδας, είναι ένα ηφαιστειακό νησί με απότομα βράχια, αρχαία και ειδυλλιακές πόλεις που λέγεται ότι αποτέλεσαν την έμπνευση για την Ατλαντίδα του Πλάτωνα.

Συμβουλή: Θαυμάστε το ηλιοβασίλεμα από την Οία, ένα χωριό στη νοτιοδυτική ακτή που αποτελείται από ασβεστωμένες κατοικίες χτισμένες πάνω στα βράχια".

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος την πρώτη τριάζα κατέλαβαν αποκλειστικά νησιά από τις Φιλιππίνες, τα Bocaray, Cebu & Visayan Islands και Palawan.

Η φετινή λίστα έχει ως εξής:

1. Boracay, Φιλιππίνες

2. Cebu και Visayan Islands, Φιλιππίνες

3. Palawan, Φιλιππίνες

4. Μαγιόρκα, Ισπανία

5. Μύκονος, Ελλάδα

6. Bermuda

7. St. Barts

8. Turks and Caicos

9. Bali, Ινδονησία

10. Cayman Islands

11. St. Lucia

12. St. John, Αμερικανινές Παρθένες Νήσοι

13. Κρήτη, Ελλάδα

14. Sardinia, Ιταλία

15. Ibiza, Ισπανία

16. Antigua

17. Vancouver Island, B.C., Καναδάς

18. Isla Mujeres, Μεξικό

19. Barbados

20. Capri, Ιταλία

21. Fiji

22. Moorea, Γαλλική Πολυνησία

23. Bora Bora, Γαλλική Πολυνησία

24. British Virgin Islands

25. Σαντορίνη, Ελλάδα

26. Mauritius

27. Anguilla

28. Hvar, Κροατία

29. Madeira, Πορτογαλία

30. St. Thomas, Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυτά είναι τα 15 χειρότερα αεροδρόμια στον κόσμο για το 2017 (τα 4 είναι στην Ελλάδα)

ADVERTISING

SHARE: