Αυτό είναι το φυλλάδιο που ξεσήκωσε πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα

Αυτό είναι το φυλλάδιο που ξεσήκωσε πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα

Τι αναφέρει το φυλλάδιο που μοιράστηκε στην Ειδομένη και ξεσήκωσε πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα, δίνοντας μάχη με τους χειμάρρους του Αξιού Ποταμού και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Η απάντηση Γ. Κυρίτση. Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου (Pics + Vid)

Αυτό είναι το άγνωστης προέλευσης φυλλάδιο που μοιράστηκε σήμερα το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας στην Ειδομένη, σε ελληνική μετάφραση.

Κατάληξη της ενέργειας αυτής, ήταν να διακινδυνεύσουν την ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι ακόμα και παιδιά, περνώντας φουσκωμένους χειμάρρους.

Η κυβέρνηση έχει καλέσει τους πρόσφυγες να εμπιστευτούν το ελληνικό κράτος και να μεταφερθούν στις δομές φιλοξενίας. Καλεί επίσης εθελοντικές οργανώσεις και αλληλέγγυους να συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές για την έγκυρη πληροφόρηση προσφύγων και μεταναστών, ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης από επιτήδειους.

 

Η δήλωση που έκανε ο Γ. Κυρίτσης:

«Το ελληνικό κράτος δεν παίζει το κρυφτό. Οι ελληνικές αρχές ούτε κατευθύνουν, ούτε διευκολύνουν πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν κλειστά σύνορα, αλλά αντιθέτως λειτουργούν αποτρεπτικά στο πλαίσιο των καθηκόντων τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Κυρίτσης, εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το προσφυγικό, απαντώντας σε ιταλικά δημοσιεύματα.

«Με την ευκαιρία η ελληνική κυβέρνηση καλεί πρόσφυγες και μετανάστες να μην πιστεύουν την παραπληροφόρηση από επιτήδειους, αλλά να εμπιστεύονται τις ελληνικές αρχές για τη μεταφορά και την προσωρινή φιλοξενία τους στους διαμορφωμένους χώρους φιλοξενίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Drone footage shows refugees crossing river in Greece

People form a human chain across a river in Greece as more than 3,000 migrants and refugees attempt to make it to Macedonia.

Posted by
Channel 4 News on Monday, 14 March 2016

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μαξίμου

Την ίδια στιγμή, τα γεγονότα της Δευτέρας βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Στη σύσκεψη υπήρξε ενημέρωση και προγραμματισμός.

Η κυβέρνηση κάλεσε εθελοντικές οργανώσεις και αλληλέγγυους να συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές για την έγκυρη πληροφόρηση προσφύγων και μεταναστών, ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης από επιτήδειους, ενώ έγινε έκκληση στους πρόσφυγες και μετανάστες να εμπιστευτούν το ελληνικό κράτος και να μεταφερθούν στις δομές φιλοξενίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα