Αυτοψία στο Αγία Ζώνη ΙΙ: Στην 'επιφάνεια' σενάριο δολιοφθοράς

Αυτοψία στο Αγία Ζώνη ΙΙ: Στην 'επιφάνεια' σενάριο δολιοφθοράς

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον πάτο του πλοίου φαίνεται να διαπιστώνεται η ύπαρξη τρύπας με φορά της λαμαρίνας προς τα μέσα

Σενάριο δολιοφθοράς έδειξαν οι πρώτες αυτοψίες στο Αγία Ζώνη ΙΙ το οποίο ανελκύστηκε και φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως από στελέχη του λιμενικού σώματος, σε ναυπηγείο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας.

Η πλευρά της πλοιοκτήτριας εταιρείας, για τη βύθιση του πλοίου δεν είχε αποκλείσει από την αρχή ως αιτία του ναυαγίου την πιθανότητα κάποιας δολιοφθοράς.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στο πάτο του «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ» φαίνεται να διαπιστώνεται η ύπαρξη τρύπας με φορά της λαμαρίνας προς τα μέσα.

Η επιχείρηση ανέλκυσης και απομάκρυνσης του ναυαγίου, επιτεύχθηκε από εξειδικευμένο προσωπικοί του ομίλου Σπανόπουλου, με την χρήση ενός πλωτού γερανού ελκτικής ισχύος 1300 τόνων, ρυμουλκών, αντιρρυπαντικών σκαφών και εξειδικευμένου καταδυτικού συνεργείου.

Το πλοίο συνόδευσαν απορρυπαντικά σκάφη και ρυμουλκά, καθώς και πλωτά του λιμενικού σώματος, ενώ στο σημείο όπου μεταφέρθηκε, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα για προληπτικούς λόγους.

Να σημειωθεί ότι η δικαστική έρευνα της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της 5ης ανακρίτριας Πειραιά, η οποία έχει ορίσει πραγματογνώμονα για την υπόθεση του ναυαγίου, ενώ δύτες της αναδόχου εταιρείας πραγματοποίησαν σήμερα μία τελευταία βιντεοσκόπηση του πλοίου και του βυθού όπου βρισκόταν εδώ και δυόμισι μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ AFTODIOIKISI:

Φορολοταρία: Δείτε τους λαχνούς που κερδίζουν (πίνακες)
ΑΣΕΠ: Δύο προκηρύξεις για 610 μόνιμες θέσεις εντός Δεκεμβρίου (πίνακες)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'AΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ': Στη Σαλαμίνα το δεξαμενόπλοιο - Ανοίγει η δικαστική έρευνα

Ανελκύθηκε το 'Αγ. Ζώνη ΙΙ'

Ξεκίνησε η ανέλκυση του Αγία Ζώνη ΙΙ

ADVERTISING

SHARE: