Χιος: 25χρονος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού 12χρονης

Χιος: 25χρονος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού 12χρονης
Πρόσφυγες στο λιμάνι της Χίου Eurokinissi

Το συμβάν φέρεται να σημειώθηκε στην περιοχή του Μέγα Λημνιώνα σε συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων, μεταξύ ενός Ιρακινού και μιας ανήλικης από τη Συρία

Να διαλευκάνει καταγγελία απόπειρας βιασμού από 25χρονο Ιρακινό σε βάρος 12χρονης Σύριας καλείται η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου. Το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή του Μέγα Λημνιώνα σε συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων όπου φιλοξενούνται άτομα στο πλαίσιο του προγράμματος για τις ευάλωτες ομάδες προσφύγων των νησιών.

Η κατάσταση ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία είναι εξαιρετικά περίπλοκη κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά όχι μόνο για το αν υπήρξε βιασμός, αλλά αν έγινε ακόμα και απόπειρα βιασμού.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο φερόμενος ως θύτης είχε διαφορές με τον αδερφό της 12χρονης ενώ την αστυνομία έπειτα από τη φασαρία που προκλήθηκε την κάλεσε η γυναίκα του 25χρονου Ιρακινού και όχι το φερόμενο θύμα ή συγγενικό της πρόσωπο.

Η 12χρονη διαμένει μαζί με τα άλλα 7 αδέρφια της στο συγκεκριμένο διαμέρισμα και κατά δήλωσή τους οι γονείς τους έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο της Συρίας. Σε ότι αφορά στον 25χρονο που φέρεται ότι προσπάθησε να βιάσει την 12χρονη κρατείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου και αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Ανακριτή στις αρχές της εβδομάδας.

Έμεναν μόνο άνδρες

Σύμφωνα πάντως με τους περίοικους παρότι το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων στη συγκεκριμένη περιοχή προορίζονταν για οικογένειες, στα διαμερίσματα μένουν μόνο άνδρες διαφόρων εθνικοτήτων, με τις αρχές να θεωρούν ασφαλές να φιλοξενηθούν απροστάτευτα ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα