Χίος: Ρατσιστικό παραλήρημα από σύλλογο γονέων για προσφυγόπουλο σε νηπιαγωγείο

Χίος: Ρατσιστικό παραλήρημα από σύλλογο γονέων για προσφυγόπουλο σε νηπιαγωγείο
Το 11ο νηπιαγωγείο Χίου astraparis.gr

Ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ μισαλλοδοξίας προκάλεσε η εγγραφή ενός μικρού προσφυγόπουλου από το Ιράκ σε νηπιαγωγείο της Χίου, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Νηπιαγωγείου Χίου, στην περιοχή των φυλακών Χίου, προέβη σε καταγγελία κατά της εγγραφής ενός παιδιού από το Ιράκ, την οποία απευθύνει στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου και στον δήμο Χίου.

Αφού περιγράφει το ιστορικό της εγγραφής του μικρού παιδιού, ο Σύλλογος συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση στις 26 Μαρτίου 2018 για να εξετάσει το θέμα και ε συνεχεία προβαίνει στις ακόλουθες διαπιστώσεις:

– Το προσφυγόπουλο δεν μιλά την ελληνική γλώσσα και ως εκ τούτου θα είναι προβληματική η ένταξή του στο νηπιαγωγείο.

– Εγείρουν θέμα επάρκειας των εμβολίων που έχει κάνει και επισείουν τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών σε άλλα παιδιά ή και σε ηλικιωμένους.

– Θέτουν θέμα επάρκειας και καταλληλότητας των χώρων του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου επειδή υπάρχουν πολλά παιδιά και προτείνουν αν δεν μπορεί να πάει το παιδί σε ειδική δομή με ομόγλωσσα παιδιά, τότε να πάει σε άλλο όμορο νηπιαγωγείο με λιγότερα παιδιά.

Και το αποκορύφωμα της μισαλλοδοξίας έρχεται με το εξής: «Η περίοδος εγγραφής και η ένταξη ενός παιδιού μουσουλμάνου τις μέρες του Άγιου Πάσχα, της μεγαλύτερης χριστιανικής γιορτής, που τα παιδιά εργάζονται πάνω σ΄ αυτό το θέμα, βλέπουν βίντεο και συζητούν με τις νηπιαγωγούς, μας προβλημάτισε αρκετά επίσης».

Το κείμενο φέρει περί τις 25 υπογραφές μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, καθώς και γονέων και κηδεμόνων και είναι το ακόλουθο:

Το έγγραφο του συλλόγου γονέων του 11ου νηπιαγωγείου Χίου, κατά της εγγραφής προσφυγόπουλου astraparis.gr

Πηγή: astraparis.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα