Χρυσαυγίτες προπηλάκισαν οικογένειες σε σχολείο στα Σεπόλια

Χρυσαυγίτες προπηλάκισαν οικογένειες σε σχολείο στα Σεπόλια
Ενσωμάτωση προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία eurokinissi

Ματαίωσαν μαθήματα γλώσσας για πακιστανούς μαθητές και τους γονείς τους

Μετά από απειλές της Χρυσής Αυγής, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Κυριακή 29 Οκτωβρίου έναρξη μαθημάτων της Πακιστανικής κοινότητας στο 144ο δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια.

Χρυσαυγίτες, μάλιστα, παρευρέθησαν στον χώρο του σχολείου και προπηλάκισαν όσους μαθητές και τις οικογένειές τους δεν είχαν πληροφορηθεί την αναβολή των μαθημάτων.

Το σχολείο, με απόφαση του ΔΣ του Δήμου Αθηναίων στις 19/10/2017 παραχωρήθηκε προκειμένου να διοργανωθούν εκεί μαθήματα πακιστανικών για τους μαθητές και ελληνικών για τους γονείς τους.

Όπως κατήγγειλε η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοιχτή Πόλη»,  περισσότερα από 100 άτομα εμφανίστηκαν το πρωί της Κυριακής έξω από το σχολείο και προπηλάκισαν τις οικογένειες των μαθητών που έφταναν στον χώρο.

Η επίσημη έναρξη των μαθημάτων είναι προγραμματισμένες από την Πακιστανική Κοινότητα με την αρωγή του υπουργείου Παιδείας για την Κυριακή 12/11.

«Μέχρι τότε καλούμαστε όλοι να συμβάλλουμε ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα, με ενημέρωση και συμμετοχή σύσσωμου του δημοκρατικού κόσμου, η έναρξη της προσπάθειας», επισημαίνει η Ανοιχτή Πόλη, καλώντας το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας «να πάρει απόφαση ότι θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθημάτων, ότι θα προασπίσει την ηρεμία των μαθητών, των οικογενειών τους αλλά και ολόκληρης της σχολικής κοινότητας».

Αλλά και η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Ακαδημίας Πλάτωνος – Σεπολίων καλεί σε ανοιχτή συνέλευση για το θέμα, ώστε να καθορίσει την στάση της.

Πηγή:sepolia.net

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα