Χρυσαυγίτες προπηλάκισαν οικογένειες σε σχολείο στα Σεπόλια

Ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα ενσωμάτωσης προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία,για περίπου 1500 παιδιά προσφύγων και μεταναστών που ζούν στην χώρα μας σε δομές φιλοξενίας.Από σήμερα ανοίγουν δύο Δομές στην Αττική, δύο στη Θεσσαλονίκη, μία στην Ήπειρο και άλλη μία στην Εύβοια. Σταδιακά προβλέπεται η διεύρυνση των μονάδων αυτών σε όλες τις περιοχές της χώρας που φιλοξενούν προσφυγόπουλα.Περίπου 1.500 παιδιά ξεκινούν από σήμερα τα μαθήματά τους σε 20 σχολεία, με το τετράωρο πρόγραμμα για τους μαθητές του δημοτικού να περιλαμβάνει την εκμάθηση της ελληνικής, μια ξένης γλώσσα, όπως αγγλικά ή κάποια άλλη που συνδέεται με την πρόθεση των γονιών να μετακομίσουν σε κάποια άλλη χώρα.Τα στιγμιότυπα από το 72ο Δημοτικό σχολείο στο Θησείο,Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα ενσωμάτωσης προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία,για περίπου 1500 παιδιά προσφύγων και μεταναστών που ζούν στην χώρα μας σε δομές φιλοξενίας.Από σήμερα ανοίγουν δύο Δομές στην Αττική, δύο στη Θεσσαλονίκη, μία στην Ήπειρο και άλλη μία στην Εύβοια. Σταδιακά προβλέπεται η διεύρυνση των μονάδων αυτών σε όλες τις περιοχές της χώρας που φιλοξενούν προσφυγόπουλα.Περίπου 1.500 παιδιά ξεκινούν από σήμερα τα μαθήματά τους σε 20 σχολεία, με το τετράωρο πρόγραμμα για τους μαθητές του δημοτικού να περιλαμβάνει την εκμάθηση της ελληνικής, μια ξένης γλώσσα, όπως αγγλικά ή κάποια άλλη που συνδέεται με την πρόθεση των γονιών να μετακομίσουν σε κάποια άλλη χώρα.Τα στιγμιότυπα από το 72ο Δημοτικό σχολείο στο Θησείο,Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Ματαίωσαν μαθήματα γλώσσας για πακιστανούς μαθητές και τους γονείς τους

Μετά από απειλές της Χρυσής Αυγής, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Κυριακή 29 Οκτωβρίου έναρξη μαθημάτων της Πακιστανικής κοινότητας στο 144ο δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια.

Χρυσαυγίτες, μάλιστα, παρευρέθησαν στον χώρο του σχολείου και προπηλάκισαν όσους μαθητές και τις οικογένειές τους δεν είχαν πληροφορηθεί την αναβολή των μαθημάτων.

Το σχολείο, με απόφαση του ΔΣ του Δήμου Αθηναίων στις 19/10/2017 παραχωρήθηκε προκειμένου να διοργανωθούν εκεί μαθήματα πακιστανικών για τους μαθητές και ελληνικών για τους γονείς τους.

Όπως κατήγγειλε η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοιχτή Πόλη», περισσότερα από 100 άτομα εμφανίστηκαν το πρωί της Κυριακής έξω από το σχολείο και προπηλάκισαν τις οικογένειες των μαθητών που έφταναν στον χώρο.

Η επίσημη έναρξη των μαθημάτων είναι προγραμματισμένες από την Πακιστανική Κοινότητα με την αρωγή του υπουργείου Παιδείας για την Κυριακή 12/11.

«Μέχρι τότε καλούμαστε όλοι να συμβάλλουμε ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα, με ενημέρωση και συμμετοχή σύσσωμου του δημοκρατικού κόσμου, η έναρξη της προσπάθειας», επισημαίνει η Ανοιχτή Πόλη, καλώντας το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας «να πάρει απόφαση ότι θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθημάτων, ότι θα προασπίσει την ηρεμία των μαθητών, των οικογενειών τους αλλά και ολόκληρης της σχολικής κοινότητας».

Αλλά και η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνος - Σεπολίων καλεί σε ανοιχτή συνέλευση για το θέμα, ώστε να καθορίσει την στάση της.

Πηγή:sepolia.net

ADVERTISING

SHARE: