'Δείχνουν' τους εργαζόμενους για την απαγόρευση εισόδου των ΜΜΕ στα κέντρα προσφύγων

Refugees and migrants are stranded at the port of Piraeus, in Piraeus, on Feb. 29, 2016 /        ,  ,  29 , 2016
Refugees and migrants are stranded at the port of Piraeus, in Piraeus, on Feb. 29, 2016 / , , 29 , 2016 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την απαγόρευση εισόδου των ΜΜΕ στα κέντρα προσφύγων. Υποστηρίζει ότι γίνεται με αίτημα των συντονιστών

Διευκρινίσεις για το θέμα που προέκυψε με την απαγόρευση εισόδου των ΜΜΕ στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, έδωσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σημειώνοντας ότι πρόκειται για αίτημα των εργαζομένων.

"Η προσωρινή αναβολή της πρόσβασης των ΜΜΕ στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, στα κέντρα φιλοξενίας και τα κέντρα μετεγκατάστασης έγινε ύστερα από αίτημα των ίδιων των συντονιστών των κέντρων, προκειμένου να μην αποσπώνται από το έργο τους που είναι η διαχείριση των ροών προσφύγων και μεταναστών", επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: "Την παρούσα στιγμή, τα κέντρα καλούνται να διαχειρισθούν με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο μια ανθρωπιστική κρίση, που αφορά καταρχήν όσους έχουν εισέλθει στη χώρα. Οι απασχολούμενοι στα κέντρα καλούνται καθημερινά να διαχειρισθούν έναν συνεχώς αυξανόμενο και μεγάλο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι πρέπει να φιλοξενηθούν σε κέντρα, όπου πρέπει να τους παραχθούν τα μέσα για τη βραχύχρονη επιβίωσή τους στη χώρα, να διαφυλαχθούν από επιτήδειους που καραδοκούν, αλλά να καθησυχασθεί η δική τους αδημονία να συνεχίσουν το ταξίδι. Κατά δεύτερον, μέριμνα των συντονιστών των κέντρων, αλλά και όσων εργάζονται σε αυτά, είναι η κατά το δυνατόν διασφάλιση της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών".

«Καθώς οι εργαζόμενοι στα κέντρα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένοι από την κρίση, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ζήτησαν να παραμείνουν για εύλογο χρονικό διάστημα απερίσπαστοι στο έργο τους», επισημαίνει το υπουργείο, και «στο πλαίσιο αυτό, ζήτησαν να μην εισέρχονται εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οργανώσεων, αλλά και ερευνητές πανεπιστημίων στα κέντρα». Η ανακοίνωση προσθέτει πως σύντομα θα παρασχεθεί οργανωμένη δυνατότητα πρόσβασης.

(Φωτό: sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απαγόρευση εισόδου δημοσιογράφων στα κέντρα υποδοχής προσφύγων

ADVERTISING

SHARE: