Δεν σταματούν τα Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά: Νέος σεισμός 4,1 βαθμών “χτύπησε” το νησί

Δεν σταματούν τα Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά: Νέος σεισμός 4,1 βαθμών “χτύπησε” το νησί

Ακόμα μία σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Κεφαλλονιά στις 19.12. Την Κυριακή καταφτάνει στο νησί το κρουαζιερόπλοιο "Aegean Paradise" προς ανακούφιση των κατοίκων

Δεν σταματά να “χορεύει” στο ρυθμό των Ρίχτερ η πολύπαθη Κεφαλλονιά. Νέα σεισμική δόνηση στις 19.12 το απόγευμα του Σαββάτου μεγέθους 4.1 Ρίχτερ ταρακούνησε το νησί.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν σχεδόν επιφανειακός με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου.

Νέο κρουαζιερόπλοιο σπεύδει στο νησί

Σε αγκυροβόλιο του Ληξουρίου, αναμένεται να καταπλεύσει την Κυριακή, το 174 μέτρων κρουαζιερόπλοιο “Aegean Paradise”, προκειμένου να φιλοξενήσει κατοίκους του νησιού που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι θα μεταφέρονται με λάντζες επί του πλοίου, που θα διατεθεί για τη φιλοξενία 600 κατοίκων για ένα δίμηνο.

Θα δοθούν δωμάτια με θέρμανση και παροχή ζεστού νερού, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής των φιλοξενουμένων επί του πλοίου θα προσφέρεται πρωϊνό και δείπνο.

Το μεσημεριανό γεύμα, η μετακομιδή των απορριμάτων και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και τα μέσα επιβίβασης για τη φιλοξενία στο πλοίο, θα διατίθενται από τις αρχές.

Σημειώνεται ότι λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί στην Κεφαλλονιά, έχει καταπλεύσει στο νησί ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από το Κατάκολο για παροχή συνδρομής, εάν απαιτηθεί.

Στο νησί έχουν μεταβεί από την προηγούμενη εβδομάδα δεκαπέντε επιπλέον στελέχη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, καθώς και ο περιφερειάρχης της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα