Διαμαρτυρία Αφγανών στη Μυτιλήνη

Λέσβος-Συμπλοκές μεταξύ ομάδων μεταναστών και προσφύγων με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν επέμβαση,στο κέντρο καταγραφής στην Μόρια,Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Λέσβος-Συμπλοκές μεταξύ ομάδων μεταναστών και προσφύγων με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν επέμβαση,στο κέντρο καταγραφής στην Μόρια,Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Δεκάδες Αφγανοί μετανάστες ζητούν ισότιμη αντιμετώπιση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλλει με αυτά των Σύρων

Συνέχεια στις χθεσινοβραδινές τους κινητοποιήσεις δίνουν σήμερα Αφγανοί μετανάστες και προσφύγες διεκδικώντας ασφαλή διαμονή στον καταυλισμό της Μόριας αλλά και ισότιμη αντιμετώπιση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλλει με αυτά των Σύρων.

Σήμερα από το πρωί οικογένειες Αφγανών, με πολλά μικρά παιδιά ανάμεσα τους, πορεύτηκαν από τη Μόρια προς την πόλη της Μυτιλήνης. Στη βόρεια είσοδο της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Μανταμάδου στο ύψος του εργοστασίου «Καλαμάρη» αστυνομικές δυνάμεις είχαν τοποθετήσει μια κλούβα των ΜΑΤ απαγορεύοντας τους να μπουν στην πόλη και ιδιαίτερα στην αγορά της. Ταυτόχρονα παροχέτευαν την κυκλοφορία των οχημάτων μέσω παρακαμπτήριων οδών στο κέντρο της πόλης.

Η ενέργεια της Αστυνομίας δεν απέτρεψε τους διαμαρτυρόμενους από το να παραμείνουν εκεί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την κλούβα.

Τελικά, όταν η αγορά έκλεισε, επιτράπηκε σε περίπου 100 άτομα που είχαν απομείνει να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα προς την κεντρική πλατεία Σαπφούς.

Από το πρωί της Παρασκευής στη Μόρια η κατάσταση είναι εκρηκτική. Χθες το μεσημέρι υπήρξαν και συγκρούσεις ανάμεσα σε διάφορες εθνοτικές ομάδες φιλοξενουμένων ενώ ένας 55χρονος που έπασχε από καρδιολογικό πρόβλημα έχασε τη ζωή του. Το βράδυ δεκάδες μετανάστες κατέλαβαν το οδόστρωμα μπροστά απ' τον καταυλισμό ζητώντας ασφαλή διαμονή και πιο γρήγορη εξέταση των αιτημάτων ασύλου

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Περισσότεροι πρόσφυγες φιλοξενούνται στις δομές των ενόπλων δυνάμεων

Χίος: Αύξηση των προσφυγικών ροών - To Αδιαχώρητο στη ΒΙΑΛ

ADVERTISING

SHARE: