Διαζύγιο: Όταν η Βίκυ γύρισε την πλάτη στον Άκη

Διαζύγιο: Όταν η Βίκυ γύρισε την πλάτη στον Άκη
Άκης Τσοχατζόπουλος - Βίκυ Σταμάτη Eurokinissi

Από τη χλιδάτη τελετή στο Παρίσι, το 2004, μέχρι τη συνάντησή τους στο Εφετείο, όπου δεν αντάλλαξαν κουβέντα, ο γάμος του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη τελειώνει όπως ξεκίνησε. Με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω τους

Της Σοφίας Σπίγγου

Ούτε ένα βλέμμα δεν χάρισε στον Aκη Τσοχατζόπουλο, κατά την άφιξή της στη δικαστική αίθουσα, η Βίκυ Σταμάτη. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου, ρίχνοντας αυλαία σε έναν γάμο που άρχισε και τελείωσε με τον ίδιο τρόπο, με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του.

Ο 78χρονος πρώην υπουργός μόλις αντίκρισε τη σύζυγό του, πήγε προς το μέρος της για να της μιλήσει. Ομως εκείνη έστρεψε αλλού το βλέμμα της και τον απέφυγε, καταρρακώνοντας την ήδη ευαίσθητη ψυχολογία του Ακη. Ωστόσο, αργά το απόγευμα κατάφερε να την προσεγγίσει και να της μιλήσει για λίγα λεπτά, χωρίς να καταφέρει όμως να της αλλάξει γνώμη.

Η Σταμάτη έφτασε με ταξί χθες το απόγευμα στο Εφετείο, καθώς προηγουμένως είχε αρνηθεί να μπει σε περιπολικό. Η ψυχολογία της άλλοτε ισχυρής γυναίκας φάνηκε κατά τον αποχαιρετισμό της προς τους δημοσιογράφους που είχαν στηθεί έξω από το σπίτι της, υψώνοντας το μεσαίο δάχτυλο… Με αθλητική περιβολή και κουκούλα στο κεφάλι μπήκε στο δικαστήριο και κάθισε λίγο πίσω από τον Ακη Τσοχατζόπουλο και παρά τις προσπάθειές του, δεν του απηύθυνε ποτέ τον λόγο. Μάλιστα, η κατάσταση εκτροχιάστηκε όταν ο εισαγγελέας πρότεινε τη δήμευση του ακινήτου στο Χαλάνδρι στο οποίο διαμένει, με τη Βίκυ Σταμάτη να ουρλιάζει στη δικαστική αίθουσα.

Λίγο νωρίτερα το πρωί η είδηση της κατάθεσης αίτησης διαζυγίου από την 54χρονη έσκασε σαν κεραυνός στα αυτιά του πρώην υπουργού. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ έμοιαζε να μην πιστεύει όσα ακούει, διασχίζοντας πάνω-κάτω τον διάδρομο και μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο. Πηγές από το περιβάλλον της επισημαίνουν πως δεν υπάρχει νομικός λόγος για την απόφασή της αυτή, αλλά πρόκειται για «συνειδητή απόφαση, αφού η έγγαμη συμβίωση έπειτα από τόσα χρόνια που το ζευγάρι ζει χώρια έχει πράγματι διαρραγεί».

Το love story

Πριν από 54 χρόνια ο νεαρός τότε Ακης Τσοχατζόπουλος παντρεύτηκε στο Μόναχο τη Γερμανίδα Γκούντρουν Μολντενχάουερ. Εμειναν μαζί τέσσερις δεκαετίες και απέκτησαν δύο παιδιά. To 2004 τράβηξαν χωριστούς δρόμους. Αφορμή ήταν η ήδη υπάρχουσα σχέση του κραταιού τότε άνδρα του ΠΑΣΟΚ με τη Βίκυ Σταμάτη. Ο «ψυχρός πόλεμος» μέχρι την έκδοση του διαζυγίου που άνοιξε τον δρόμο στη νεαρή γυναίκα από το Ζέλι Φθιώτιδος να γίνει η δεύτερη κυρία Τσοχατζοπούλου διήρκεσε δέκα χρόνια.

Η γνωριμία του Ακη Τσοχατζόπουλου με τη φιλόδοξη υπάλληλο της ΔΕΗ, Βίκυ Σταμάτη, έγινε σε μια εκδήλωση το 1994. Την επόμενη μέρα εκείνη θα φροντίσει να εμφανιστεί στο γραφείο του ζητώντας να της κανονίσουν ραντεβού και αστραπιαία θα εγκατασταθεί σε αυτό, με τα κουτσομπολιά της εποχής να παίρνουν φωτιά. Κάποιους μήνες αργότερα εκείνη θα μετακομίσει σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι και η σχέση τους θα μπει σε άλλη τροχιά.

Καβγάδες, επεισόδια και σκηνικά απείρου κάλλους έχουν γραφτεί στον Τύπο μέχρι την έκδοση του διαζυγίου Τσοχατζόπουλου με την πρώτη σύζυγό του. Στο μεταξύ η Βίκυ Σταμάτη επιδίδεται σε ανελέητο shopping, καλλωπισμό, ταξίδια και δημόσιες σχέσεις. Ολα αυτά μέχρι το 2004, όπου πλέον το ζευγάρι ενώθηκε επισήμως με τα δεσμά του γάμου στο Παρίσι. Eνας γάμος με γαλλική φινέτσα στο εκκλησάκι όπου παντρεύτηκαν η Χριστίνα Ωνάση και ο Τιερί Ρουσέλ. Μια μπλε τζάγκουαρ θα φέρει το ζευγάρι στην εκκλησία, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση στο ξενοδοχείο «George V» της αλυσίδας «Four Seasons» για μόλις 18 καλεσμένους. Μπομπονιέρες με ασημένιες καρδιές από το κοσμηματοπωλείο του Καίσαρη, ένα κουαρτέτο πνευστών και ακριβά κρασιά συνέθεσαν το σκηνικό του υπερπολυτελούς γάμου.

Με την επισημοποίηση του έρωτος του ζευγαριού η Βίκυ Σταμάτη φέρεται να είχε επιδοθεί σε «μαραθώνιο» υπερπολυτελών αγορών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν αγορές 200 ζευγαριών παπουτσιών τον χρόνο και αποδείξεις 72.000 ευρώ από μία μόνο «κάθοδο» στον Καλογήρου. Η πιστωτική της κάρτα στην ελβετική τράπεζα UBS εμφάνιζε χρεώσεις ποσών που φτάνουν το ιλιγγιώδες ποσό των180.000 ευρώ. Στα ίδια επίπεδα είχε κινηθεί και η διακόσμηση του σπιτιού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με ένα κορδόνι για τον καναπέ να αγγίζει το ποσό των 2.226 ευρώ. Η αποκάλυψη του σκανδάλου των εξοπλιστικών προγραμμάτων και ο εγκλεισμός στη φυλακή έριξε την αυλαία στον θυελλώδη έρωτα του Ακη Τσοχατζόπουλου με τη Βίκυ Σταμάτη, με τον πρώτο να μεταφέρεται στις φυλακές στη Χαλκίδα και τη δεύτερη να ακολουθεί την Αρετή Τσοχατζοπούλου στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών. Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι των δύο γυναικών υποστηρίζουν πως έχουν εκτίσει την ποινή τους, αλλά πρέπει ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών να δώσει το «πράσινο φως» για την οριστική έξοδο. 

Πηγή: Έθνος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα