Δικαιοσύνη: Αύριο η απόφαση για τη νομιμότητα ή μη της εκ νέου σύλληψης του Τούρκου αξιωματικού

Δικαιοσύνη: Αύριο η απόφαση για τη νομιμότητα ή μη της εκ νέου σύλληψης του Τούρκου αξιωματικού

Οι συνήγοροι του Τούρκου αξιωματικού υποστηρίζουν ότι η συνέχιση της κράτησης είναι παράνομη και αυθαίρετη

Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου επί της νομιμότητας ή μη της κράτησης του Τούρκου αξιωματικού αναμένεται εκτός απροόπτου αύριο. Υπενθυμίζεται, ότι ο αξιωματικός είχε αφεθεί ελεύθερος μετά τη χορήγηση ασύλου και συνελήφθη εκ νέου όταν η σχετική απόφαση “πάγωσε” προσωρινά, μετά τη σχετική προσφυγή του ελληνικού Δημοσίου.

Σήμερα οι συνήγοροι του αξιωματικού, που ήταν ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, το οποίο προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του ’15,  προσήλθαν ενώπιον του Προέδρου Υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου προκειμένου να προβάλουν τα επιχειρήματά τους, υποστηρίζοντας ότι η συνέχιση της κράτησης είναι παράνομη και αυθαίρετη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι πρότειναν την υποχρεωτική διαμονή τόσο του συγκυβερνήτη όσο και των υπολοίπων 7 σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας ώστε η Αστυνομία να μπορεί να τους επιτηρεί για λόγους ασφαλείας.

Η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας της κράτησης που αποφάσισε η αστυνομία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως, όπως ισχύει για όλες τις περιπτώσεις διοικητικής κράτησης και μπορεί να προσβληθεί από τον αλλοδαπό σε επόμενο στάδιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα