Δικαστές ΣτΕ για ΕΦΚΑ: Δεν υπάρχει δικαστική απόφαση αν δεν δημοσιευθεί

Δικαστές ΣτΕ για ΕΦΚΑ: Δεν υπάρχει δικαστική απόφαση αν δεν δημοσιευθεί
Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) eurokinissi

Δυσαρέσκεια δικαστών για τις διαρροές σχετικά με το θέμα του ΕΦΚΑ. Δικαστική απόφαση υφίσταται μόνο μετά τη δημοσίευσή της” αποσαφηνίζουν με ανακοίνωσή τους

Την έντονη αποδοκιμασία τους για τις διαρροές που έγιναν τελευταία και αφορούν – χωρίς να αναφέρεται – τις διασκέψεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του ΕΦΚΑ , εξέφρασαν οι δικαστές του ΣτΕ.

“Δεν υπάρχει καμία δικαστική απόφαση πριν την δημοσίευσή της”,  λέει σε ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ. “Στο ελληνικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης δεν υφίσταται δικαστική απόφαση παρά μόνο μετά τη δημοσίευσή της σε δημόσια συνεδρίαση”, αναφέρουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας διαπιστώνοντας ότι οι διαρροές προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσων φέρονται να διαμείβονται στις δικαστικές διασκέψεις είναι πλέον συστηματικές, με τις εντεύθεν συνέπειες για το κύρος της Δικαιοσύνης, εκφράζει την αποδοκιμασία του προς τέτοιου είδους ενέργειες, απ’ όπου κι αν προέρχονται, οφείλει δε να υπενθυμίσει το αυτονόητο, δηλαδή ότι στο ελληνικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης δεν υφίσταται δικαστική απόφαση παρά μόνο μετά τη δημοσίευσή της σε δημόσια συνεδρίαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα