Δίκη Siemens: ‘Ο Χριστοφοράκος μιλούσε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ’

Δίκη Siemens: ‘Ο Χριστοφοράκος μιλούσε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ’

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο Βαγγέλης Σέκερης, γαμπρός του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και στελέχους της Siemens, ο οποίος αναφέρθηκε στις "κοινωνικές σχέσεις" του Μιχ. Χριστοφοράκου

Τα δύο email του Βαγγέλη Σέκερη, γαμπρού του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και στελέχους της Siemens, απασχόλησαν σήμερα τη δίκη για τα “μαύρα ταμεία” του γερμανικού κολοσσού.

Ο ίδιος ο Β. Σέκερης που βρέθηκε στο δικαστήριο με την ιδιότητα του μάρτυρα, αναφέρθηκε στις σχέσεις του άλλοτε κραταιού άνδρα της Siemens Hellas Μιχ. Χριστοφοράκου με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για κοινωνικές σχέσεις. Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας υποστήριξε πως “όταν βγήκε η Ν.Δ. και είπε οτι δεν είχε καμμία σχέση με τον Χριστοφοράκο, αυτό ήταν ψέμα. Ο Χριστοφοράκος μιλούσε με πολλούς πολιτικούς από όλους τους χώρους. Και από τη Ν.Δ. και από το ΠΑΣΟΚ. Ειχαν κοινωνικές σχέσεις. Αυτό δεν είναι κακό…”.

Τα δύο e-mail που απασχόλησαν στο παρελθόν και την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με την έδρα να ζητά διευκρινήσεις γύρω από το περιεχόμενό τους. Κι αυτό γιατί το πρώτο είχε σταλεί στον Αντώνη Σαμαρά από το Βαγγ. Σέκερη και στο οποίον αναφερόταν: “Ξερει οτι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει οτι μιλάμε συχνά και οτι γνωρίζω πολλά”. Η επικοινωνία είχε λάβει χώρα το 2006, με σκοπό τη μεσολάβηση του Μιχ. Χριστοφοράκου προκειμένου ο μάρτυρας να παραμένει στο τμήμα που απασχολούνταν. Αντίστοιχα, το δεύτερο έφερε ως αποδέκτη τον Μ. Χριστοφοράκο και αποστολέα το Βαγγ. Σεκερης. Σε αυτό αναφέρεται: “υπήρξα βασικός χειριστής προμηθειών του ΟΤΕ , καθώς και των προγραμματικών συμφωνιών”, εξηγώντας ότι γνώριζε το παρασκήνιο που υπήρξε.

“Το email είναι ένα από τα πολλά που έστελνα και στον ίδιο τον Χριστοφοράκο και του έλεγα για την κατάσταση της εταιρείας”, υποστήριξε ο μάρτυρας, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε κανένα κρυφό μήνυμα μέσα στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του. “Οι “βρωμιές” αφορούν έναν τρόπο επικοινωνίας  που είχα με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Θεωρούσα την περιουσία που είχαν (σ.σ. οι κατηγορούμενοι Γεωργίου, Καραβέλας, Μαυρίδης) υπέρογκη. Δεν ξέρω πως πλούτιζε ο καθένας εκεί μέσα. Το είχα πεί και στον Χριστοφοράκο” κατέθεσε σχετικά.

Όσο για το ταξίδι που διοργάνωσε η Siemens στην Κουάλα Λουμπούρ όπου διεξαγόταν η Φόρμουλα 1, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είδε τιποτα το επιλήψιμο, αν και συμμετείχαν και στελέχη του ΟΤΕ. “Η Siemens ηταν παγκόσμιος χορηγός. Δεν μας εξέπληξε οτι συμμετείχαν και στελέχη του ΟΤΕ. Ειναι κατι που συμβαίνει στις εταιρείες. Στο δικό μου μυαλό, αυτό και μόνο δεν είναι επιλήψιμο. Είναι αν συνοδεύεται από κατάθεση χρημάτων”, δήλωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα