Διοργανωτές συλλαλητηρίου για τη ‘Μακεδονία’: Να περιφρουρηθεί η διοργάνωση

Διοργανωτές συλλαλητηρίου για τη ‘Μακεδονία’: Να περιφρουρηθεί η διοργάνωση

Τι είπαν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας θα είναι οι ομιλητές στο κυριακάτικο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του.

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο, οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, οι οποίοι επιχείρησαν να ξεκαθαρίσουν πως δεν υπάρχει κανένας κομματικός χρωματισμός στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Στην συνέντευξη που συντόνιζε ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης, Μίλτος Κοτζαγερίδης και στην οποία την μετάφραση για τα διεθνή ΜΜΕ έκανε μια γυναίκα ντυμένη με παραδοσιακή στολή, η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη, τόνισε πως «είναι δικαίωμα όλων να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό και για τον λόγο αυτό περιμένουν πως η συμμετοχή θα είναι πολύ μεγάλη». Στη συνέχεια, επιτέθηκε στον Μάθιου Νίμιτς, αποκαλώντας τον «δήθεν ανεξάρτητο». Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Πατσίκας, από το συντονιστικό της Θεσσαλονίκης, ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να κάνουν το καθήκον τους ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα ασφαλείας, ενώ ο Γιώργος Τάτσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, αναφέρθηκε σε προπαγανδιστές που κυκλοφορούν στα χωριά της βορειοδυτικής Μακεδονίας, και επιχειρούν να πείσουν του δίγλωσσους κατοίκους να αντικαταστήσουν την ελληνική γλώσσα «με την σλάβικη που εκείνοι αποκαλούν δήθεν μακεδονική».

Μιλώντας για την χρηματοδότηση, οι διοργανωτές είπαν πως στηρίζονται από «όλη την ομογένεια και κυρίως την ομογένεια των ΗΠΑ, καθώς και από Μακεδόνες, εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, που θέλησαν να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια». Σύμφωνα με τους ίδιους, τα χρήματα θα διατεθούν για την εξέδρα που θα στηθεί αλλά και για τις ηχητικές εγκαταστάσεις.

Το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσε και ο εκπρόσωπος του ιερού συνδέσμου κληρικών Ελλάδας, ιερέας Ιωάννης Διώτης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι «είναι προδοτικό και πρέπει να καταδικαστεί το γεγονός ότι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς της Ελλάδας διαπραγματεύονται αδιαπραγμάτευτη ελληνικότητα της Μακεδονίας» ζητώντας μάλιστα τα ονόματα αυτών που θα διαπραγματευτούν να γραφτούν στον Τύπο και στο διαδίκτυο για να τους μαυρίσει ο ελληνικός λαός.

Οι διοργανωτές, ενημέρωσαν πως μετά το συλλαλητήριο, θα εκδώσουν ψήφισμα, το οποίο και θα παραδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα