Διώξεις για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Διώξεις για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο
Επεισόδια στην πορεία για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα. Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017.(EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας) Eurokinissi

Κατά αγνώστων στρέφεται η δίωξη για το βαρύτατο τραυματισμό της 55χρονης δικηγόρου που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Ποινική δίωξη για το βαρύτατο τραυματισμό της 55χρονης δικηγόρου που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια το βράδυ της επετείου του Πολυτεχνείου, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δίωξη στρέφεται κατά αγνώστων προσώπων και αφορά στο αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της 55χρονης η οποία εξακολουθεί μέχρι σήμερα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε σοβαρή κατάσταση. Σε αγνώστους αποδόθηκε η πράξη του εμπρησμού από πρόθεση που αφορά στην καταστροφή αυτοκινήτου, το οποίο κάηκε ολοσχερώς.

Σχετικά με τους 12 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την προηγούμενη Παρασκευή, ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης άσκησε σε βάρος τους διώξεις. Συγκεκριμένα, οι δέκα κατηγορούνται για τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της  επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της αντίστασης και της παράνομης κατοχής φωτοβολίδων. Όλοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Αυτοφώρου.

Όσο για τους άλλους δύο συλληφθέντες, αυτοί πλέον βαρύνονται με το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών υλών, και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα