Διώξεις κατά δασκάλων και γονέων για σεξουαλική κακοποίηση μαθητή

Διώξεις κατά δασκάλων και γονέων για σεξουαλική κακοποίηση μαθητή

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε εκπαιδευτικούς, αλλά και γονείς για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μαθητή, ηλικίας μόλις δέκα χρονών, από συμμαθητές του στο Βόλο

Σε δίκη παραπέμπονται έξι δάσκαλοι, αλλά και οι γονείς των τριών μαθητών που φέρονται ως δράστες της κατ' εξακολούθηση σεξουαλικής κακοποίησης 10χρονου μαθητή από τρεις συμμαθητές του, σε δημοτικό σχολείο του Βόλου.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και αποκαλύφθηκε ότι δύο αγόρια και ένα κορίτσι της 6ης δημοτικού κακοποιούσαν το αγοράκι της 5ης δημοτικού, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, χρησιμοποιώντας κατσαβίδι που το έβρισκαν στην εργαλειοθήκη, σε γραφείο των δασκάλων.

Όπως αποκαλύπτει η τοπική εφημερίδα "Ταχυδρόμος", η εισαγγελία άσκησε ποινικές διώξεις για παράβαση καθήκοντος σε βάρος των έξι εκπαιδευτικών του σχολείου, που ήταν αρμόδιοι για την εποπτεία των μαθητών, ανοίγοντας τον δρόμο για την αργία τους, καθώς ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας κινεί τη συγκεκριμένη διαδικασία αυτοδικαίως.

Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων διώκονται αντίστοιχα οι γονείς των μαθητών, εναντίον των οποίων έγινε η καταγγελία για την κακοποίηση. Οι γονείς και των τριών μαθητών κατηγορούνται για πράξη σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι μεν δάσκαλοι υποστήριξαν ότι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό, ενώ οι γονείς των τριών μαθητών, όπως φέρονται να έχουν δηλώσει, δεν αντιλήφθηκαν καμία διαφορά στη συμπεριφορά των παιδιών τους.

Η ανάκριση συνεχίζεται όσον αφορά στους θύτες της καταγγελίας. Ο φάκελλος της υπόθεσης παραμένει στην ανακρίτρια Βόλου, η οποία είχε καλέσει σε ακρόαση τους ανήλικους με τη διαδικασία που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο 10χρονος μαθητής, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές που δεχόταν από τους συμμαθητές του, βρήκε το θάρρος και αποκάλυψε στον πατέρα του, τα όσα φρικτά βίωνε στα χέρια των τριών. Ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου οπότε και άνοιξε ο δρόμος για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο φάκελλος της υπόθεσης παραμένει στην ανακρίτρια Βόλου, η οποία είχε καλέσει σε ακρόαση τους ανήλικους με τη διαδικασία που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

ADVERTISING

SHARE: